ANTALYA (AA) - Antalya'nin dünyaca ünlü Konyaalti Sahili, denize girip, plajda güneslenecek yerli ve yabanci turistler için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun hale getirildi.
Antalya Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Içisleri Bakanligi genelgesi uyarinca Kovid-19 salgini nedeniyle tedbir amaçli kullanimi kisitlanan Konyaalti Sahili, normallesme sürecine girilmesiyle yarin yeniden hizmet vermeye baslayacak.
Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, ziyaretçi girisinin olmadigi sürede Konyaalti Sahili’nde yürüyüs yollari, yesil alanlar, kent mobilyalari ve soyunma kabinlerine kadar kapsamli bir bakim-onarim gerçeklestirdi.
Ekiplerin çalismalari sayesinde yepyeni bir görünüme kavusan Konyaalti Sahili'nde Antalyalilar ile yerli ve yabanci turistler gönül rahatligiyla deniz keyfi yapabilecek.
Sahildeki plajlarda sezlong ve semsiyelerden yürüyüs yollari ve soyunma kabinlerine kadar birçok alan sosyal mesafe kuralina uygun düzenlendi. Halkin ücretsiz faydalandigi kisimda sahile sabitlenen ahsaplarin etrafi halatlarla çevrilerek 9 metrekarelik özel alanlar olusturuldu.
Sezlong kullanmak isteyenlere üçlü, ikili veya tekli seçenekler sunulacak. Sezlonglar görevliler tarafindan sik sik dezenfekte edilecek. Dezenfeksiyon isleminin ardindan 20 dakika bekletilen sezlonga yeni bir tatilci alinacak. Plaja gelen her tatilcinin ellerine dezenfektan sikilip, maske verilecek.
Tuvaletlerde sensörlü aydinlatmalar, fotoselli musluklar ve temassiz sabunluklar yer alacak. Çoklu dus ünitelerinin yerine tekli dus üniteleri kullanilacak.