Konyaaltı Sahili'nin güvenliği "atlı polis" ve "bisikletli martı timleri"ne emanet

Konyaaltı Sahili

Konyaaltı Sahili'nin güvenliği "atlı polis" ve "bisikletli martı timleri"ne emanet

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'nin dünyaca ünlü Konyaalti Sahili'nde asayis olaylarina müdahalenin yaninda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini de denetlemek için bisiklet ve at üzerinde devriye görevi yapan, rengarenk kiyafetleri ve sortlu halleriyle sempati toplayan polisler, vatandaslarin ve turistlerin ilgisini çekiyor.

"Turizmin baskenti" Antalya'da, Il Emniyet Müdürlügü bünyesinde kurulan atli polis birligi ile "bisikletli marti timleri", tepeleri karli Beydaglarinin essiz manzarasiyla kendisine hayran birakan, tertemiz denizi ve çakilli plaji ile dogayla iç içe tatil imkani sunan Konyaalti Sahili'nde mesai yapiyor.

Yaklasik 7 kilometre uzunlugundaki sahili bastan sona at üzerinde gezen atli polisler, vatandaslarin ve turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Devriye görevi yapan atli polislere vatandaslar, yogun ilgi ve sevgi gösteriyor.

Atli polisler, görevleri sirasinda tatilcilerin fotograf çektirme isteklerini de geri çevirmeyerek her gün onlarca kez objektif karsisina geçiyor.

Bisikletleriyle günde ortalama 30 kilometre pedal çeviren "marti timleri" ise olaylara hizli bir sekilde müdahale ediyor.

Tatilcilere Kovid-19'a karsi sosyal mesafe uyarisinda bulunan ve kalabalik yerlerde maske takmalarini öneren "sahil polisleri", gösterdikleri basariyla takdir topluyor.

Alisilmisin disinda bisikletli ve sortlu görev yapan "marti timleri", görenlerin dikkatini çekiyor.

- Kovid-19 tedbirleri de denetleniyor

Polis memuru Davut Kaymaz, AA muhabirine yaptigi açiklada, 13 yildir atli polis birliginde görev yaptigini söyledi.

Araçlarin giremedigi plaja girip, rahatça devriye gezdiklerini belirten Kaymaz, "Sahilde herhangi bir problem oldugunda vatandaslar hemen bize kosuyor. Salgindan sonra sosyal mesafe uyarisinda bulunuyoruz. Halkimiz da bu konuda çok duyarli. Uyarilarimizi dikkate aliyorlar." diye konustu.

Kaymaz, plaja gelen kisilerin polis ekiplerini gördüklerinde kendilerini daha güvende hissettiklerini ve huzur içinde denize girdiklerini ifade etti.

Polis memuru Mehmet Kaykaç ise "Türkiye'nin göz bebegi" bir plajda görev yapmanin kendisine mutluluk verdigini dile getirdi.

Görevlerinin halkin huzur ve güvenligini saglamak oldugunu vurgulayan Kaykaç, "Antalyalilar ve tatilciler bize büyük ilgi gösteriyor, bizimle bol bol fotograf çektiriyorlar, atimizi seviyorlar." dedi.

Kaykaç, 5 yildir ayni atla görev yaptigini ve aralarinda büyük bir sevgi bagi olustugunu ifade etti.

- Sortlu polis sempatik geliyor

"Bisikletli marti timi"nde görevli Süleyman Akkurt da sahile saat 09.00'da geldiklerini ve aksama kadar görev yaptiklarini kaydetti.

Araçlarin giremedigi sahil bandinda bisikletle çok hizli hareket ederek olaylara müdahale edebildiklerini aktaran Akkurt, "Insanlar bisikletli polis görünce sasiriyorlar, bizi sortlu görünce daha sempatik buluyorlar." dedi.



Yurt Dünya 25.06.2020 11:46:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da öğretmenlerden oluşan koro konser verdi

2

Antalya'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

3

Mersin'de üniversite öğrencileri Gazze'ye destek için çadır nöbeti başlattı

4

İstanbul'dan Isparta'ya gelen grup gül bahçelerini gezdi

5

Alanya'da 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıda gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı

6

Antalya'da kaybolan işitme engelli kadını arama çalışmaları sürüyor

7

Hatay'da hırsızlık iddiasıyla 1 şüpheli tutuklandı

8

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, eserlerini sergiledi

9

Burdur'da çeşitli suçlardan hüküm giyen firari yakalandı

10

Adana'da sürücülerin ambulansa yol vermesi kamerada