Konyaaltı’nın tüm cadde ve sokakları dijital harita ile görüntülenecek

Konyaaltı’nın tüm cadde ve sokakları dijital harita ile görüntülenecek

Konyaaltı’nın tüm cadde ve sokakları dijital harita ile görüntülenecek

Antalya Konyaaltı Belediyesi, ilçe genelindeki bütün cadde ve sokakların 360 derecelik panoramik görüntüsü ile ilçenin dijital haritasını oluşturuyor.
Konyaaltı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında ilçe sınırlarındaki cadde ve sokaklar, 360 dereceli koordinatlı cihaz kullanılarak kayıt altına alınıyor. İlçe sınırlarındaki toplam 360 kilometrelik cadde ve sokak, bu yöntemle kent bilgi sistemi ile ilişkilendirilecek. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu görüntülerin şehir planlama, numarataj, kaçak yapılaşma, kent bilgi sistemi, kentsel tasarım, ulaşım hizmetleri, acil durum yönetimi gibi belediye hizmetlerinde kullanılacağını kaydetti.

“Kaçak yapı tespiti kolaylaşacak”
Esen, görüntülerin web tabanlı coğrafi bilgi sistemi uygulamalarında da yayınlanacağını aktardı. Başkan Esen, “Çalışmanın tamamlanmasının ardından hemşerilerimiz web sitemiz üzerinden kent rehberi bölümüne girerek ilçenin tüm cadde ve sokaklarının güncel halini panoramik olarak görüntüleyebilecek. Elde edilecek verilerle kaçak yapıların tespiti daha da kolay olacak. Yine bu yöntemle kaldırımların durumu ve genişlikleri rahatlıkla hesap edilebilecek. Teknolojinin vatandaşımıza yararına olan her yönünü belediyemizde kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Güncel 1.12.2021 12:19:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da dağda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

2

Burdur'daki trafik kazasında ölen anne ve oğlunun cenazesi Antalya'da toprağa verildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Atsu'nun golünün ardından sessizliğe bürünen Hatay Stadı yeni sezona hazırlanıyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Adana'da depremde ağılları zarar gören besiciler verilen çadırlarda yetiştiriciliğe devam etti

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Osmaniye'de 195 bin 200 depremzedeye psikososyal destek sağlandı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremlerde hasar gören camilerin yerine yenileri yapılıyor

7

Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonunda yakalanan 3 zanlı tutuklandı

8

Antalya'da toz taşınımı görüş mesafesini düşürdü

9

Siemens ve ENKA İnşaat'tan veri merkezi işbirliği

10

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 7 zanlı tutuklandı