KONYA'DAN ÇALINAN 15 BÜYÜKBAŞ HAYVANIN 14'Ü TELEF HALDE BULUNDU

KONYA

 

Konya'dan çalınıp Osmaniye'ye getirilmek istenen 15 büyükbaş hayvandan 14'ü telef olmuş halde bulundu. Olayla ilgili 7 şüpheli jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Merkeze bağlı Bahçe Köyü Posta Yolu olarak bilinen yerde, yol kenarında telef olmuş büyükbaş hayvanlar olduğunu gören vatandaşlar, ihbarda bulundu. Bunun üzerine olay yerine İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, 15 büyükbaş hayvanın 14’ünün boğulma sonucunda telef olduğu belirlendi. Bu arada, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, Konya'da büyükbaş hayvan hırsızlığı olduğu bilgisine ulaşarak, plakası belirlenen bir kamyon ve otomobili yakalamak için kentin birçok noktasında uygulamalara başladı.
Ekiplerce, Cevdetiye Beldesi DSİ Regülatörü Köprüsü yakınlarında şüphe üzerine durdurulan 63 RC 287 plakalı kamyon ve bir otomobildeki M.K., İ.P, A.B., İ.H.T., F.K., A.B., A.G. gözaltına aldı. Yakalananların bölgede daha önce yaşanan büyükbaş hırsızlığı olaylarına da karıştıkları belirlendi.
İNEKLERİN HEPSİ GEBEYDİ
Konya'nın Ereğli ilçesinde süt işletmeciliği yapan Ethem Erdoğan, kamera kayıtlarına göre gece saat 01.00 sıralarında ahırdan çalınan büyükbaş hayvanların yaklaşık 11 kilometre yaya götürüldükten sonra 03.30 sıralarında bir kamyonete bindirildiğini, jandarmanın kamera kayıtlarını takibi sonucunda hayvanların bu bölgeye doğru getirildiğini öğrendiklerini söyledi.
Hayvanlarının canlı yakalandığını sanarak sevindiğini ama manzarayı görünce büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Erdoğan, "Bu hayvanların hepsi gebeydi, hepsinin karnında yavruları vardı. Bu hayvanları bu hale getirenlerin gerekli cezayı almasını istiyoruz. Aynı kişilerin daha öncede hırsızlık olaylarına karışmışlar ve hırsızlık suçundan 6 ay yatıp çıkmışlar. Bu olayın sadece bire hırsızlık olayı olarak değerlendirilmemesini istiyoruz yetkililerden. Toplamda 30 can var burada ve onların hesabı sorulsun istiyoruz. Maddiyatından ziyade bu hayvanların bu hale gelmesinden dolayı çok üzgünüz, sonuçta can." şeklinde konuştu. Telef olan hayvanlar, olay yerine çağrılan iş makineleri ile açılan çukurlara gömüldü. Jandarma tarafından gözaltına alınan 7 şüpheli ise sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



28.03.2020 12:49:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta 6 ton kaçak kıyılmış tütün ele geçirildi

2

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

3

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da seyir halindeki midibüste çıkan yangın söndürüldü

5

Türk Kızılayından Hatay'da depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği

6

Mersin'de balıkçılar deniz kaplumbağaları konusunda bilinçlendiriliyor

7

Hatay'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

8

İskenderun Körfezi'nde ürün tankeri gemisi kalkış esnasında karaya oturdu

9

Hatay'da aydınlatma direğine çarparak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

10

Belen Kaymakamı Yılmaz, muhtarlarla buluştu