Kore’de onlarca yaralı askeri tedavi eden gazi Veli Atasoy toprağa verildi

Kore’de onlarca yaralı askeri tedavi eden gazi Veli Atasoy toprağa verildi

Kore’de onlarca yaralı askeri tedavi eden gazi Veli Atasoy toprağa verildi

Kore Savaşı’nda onlarca yaralı askeri tedavi edip hayatta kalmasını sağlayan Kore gazisi Veli Atasoy, 92 yaşında hayatını kaybetti. Kırıkkale’nin Hasandede köyüne getirilen Atasoy’un cenazesi, düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.
Kore Savaşı’nda Türk ve Amerikalı onlarca yaralı askeri tedavi ederek hayatta kalmasını sağlayan ve ABD tarafından "Üstün Hizmet Madalyası" ile ödüllendirilen 92 yaşındaki Sıhhiye Onbaşı Veli Atasoy, Ankara’nın Mamak ilçesi Şirintepe Mahallesi’ndeki evinde hayatını kaybetti. Atasoy’un cenazesi, memleketi Kırıkkale’nin Hasandede köyüne getirildi. Atasoy için Hasandede Camii’nde askeri cenaze töreni düzenlendi. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Atasoy, aile mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, gazinin oğlu Seyfettin ile kızları Dilber ve Suzan Atasoy’a başsağlığı diledi.


Güncel 14.11.2021 17:01:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

2

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı

3

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

4

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı

5

Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

6

Hatay'da minibüsle çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı

7

Isparta'da 3 kuşak aynı mehter takımında tarihi geleneği yaşatıyor

8

Hatay'da denizde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor

9

Türkiye, yenilenebilir enerji alanında hızlı yol katetti

10

Serebral palsili oğlu için ürettiği ekipmanlar diğer hastalara da umut oldu