Köyceğiz Gökçeova Gölü, buz tuttu

Köyceğiz Gökçeova Gölü, buz tuttu

Köyceğiz Gökçeova Gölü, buz tuttu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Sandras Dağı’nda bulunan Gökçeova Gölü hava sıcaklıklarının geceleri eksi değerleri görmesinden dolayı buz tuttu.

Bölgeyi günübirlik piknik yapmak için ziyaret eden vatandaşlar Gökçeova Gölü’nün donduğunu ve yer yer buz tuttuğunu gördü. Güneşli havada buz tutan göl kenarında piknik yapan vatandaşlar keyifli bir gün yaşadı. Vatandaşlar tarafından Ocak ayının ilk haftasına girilmesine rağmen kar yağışının olmaması ise şaşkınlıkla karşılanıyor. Köyceğiz Sandras Dağı’nda bu yıl beklenen kar yağışı gecikti. Önceki yıllarda Ocak ayının ilk haftasında kar olan bölgelerde yağış görülmedi. Kar yağmamasına şaşırdıklarını belirten vatandaşlar artık kar beklediklerini ifade ettiler. Kar yağışının geç gelmesinin kuraklığa sebep olacağını belirttiler. Günübirlik piknik yapmak amacıyla Gökçeova Gölü’nü ziyaret eden Aytekin Türk, “Geçen sene burada bu mevsimde kar vardı. Ancak bu sene hava şartlarından dolayı kar yağışı gecikti. Bu durum kuraklığa işaret etmektedir. Kar ve yağmur olmazsa su yetersiz kalır, sıkıntılar yaşanır” dedi.


Güncel 3.01.2023 11:15:04 0
Anahtar Kelimeler: köyceğiz gökçeova gölü buz tuttu

İlginizi Çekebilir

1

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Oğlunun vasiyetini yerine getirerek torunlarına anne baba oldular

2

Türk Telekom ‎"Erişilebilir Tiyatro" projesine Fındıkkıran balesini dahil etti

3

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ballı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde ahırı yıkılan küçükbaş yetiştiricisi devlet desteğiyle üretime döndü

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede mimar, çocukluğunun geçtiği mahalleyi yeniden inşa ediyor

6

Mersinli lise öğrencisinin kaleme aldığı ilk kitabı tanıtıldı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde sağlık altyapısı zarar gören Hatay'ın her ilçesine devlet hastanesi kazandırıldı

8

Türkiye'den 2025'te 83 ülkeye çiçek ihracatı yapıldı

9

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

10

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu