Köydeki 100 yıllık eski evler dimdik ayakta

Köydeki 100 yıllık eski evler dimdik ayakta

Köydeki 100 yıllık eski evler dimdik ayakta

Yüzde 80’ni eski ahşap evlerden oluşan Kütahya’nın Aslanapa ilçesine bağlı Tokul köyünde 80-100 yıllık eski evlerin bakımlı halleri ve dimdik ayakta oluşları dikkatlerden kaçmıyor.
532 nüfuslu köyde bulunan 110 haneden yüzde 80’ninin eski ahşap evlerden oluştuğunu söyleyen Tokul köyü Muhtarı Ahmet Yavuzer, ”Köyümüzde eskiden ağaç işleri ile uğraşan usta çoktu. Ev sahipleri yaklaşık 80-100 yıllık olan ahşap evlerin bakımlarını ihmal etmediler ve bugüne kadar dimdik ayakta durmasını sağladılar. Eski evlere meraklı olan kişiler bu evleri görmek için köyümüzü ziyaret ediyorlar” dedi.
Sosyal medya hesabından Tokul köyü ilgili görüşlerini açıklayan Kütahyalı emekli esnaf Mehmet Yeşil, “Bu köy eskiden ağaç işleri ile meşhurdu. Hamur teknesi, düven, çam bardak ve tırmık gibi ziraat aletleri bu köyde yapılırdı. Bu köyde o işleri yapan ustalardan kimse kalmamış. Zanaat ölmüş, ama ahşap evlerin pek çoğu dimdik ayakta duruyor. Bu evleri görünce çok sevindim” ifadelerine yer verdi.


Güncel 27.12.2021 10:39:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

3

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

4

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

5

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

6

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

7

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor

8

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 30 şüpheli yakalandı

9

Bozyazı ilçesinde dolu etkili oldu

10

Obilet kayak tatili için öne çıkan rotaları paylaştı