Kozan'da "Canlı Hayvan Pazar Yeri" açıldı

Kozan

Kozan'da "Canlı Hayvan Pazar Yeri" açıldı

ADANA - Kozan ilçesinde yapımı tamamlanan "Canlı Hayvan Pazar Yeri" törenle açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle Mahmutlu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan tesisin açılışı için tören düzenlendi.

Vali Yardımcısı Mustafa Yiğit, törende, tesisin bölgeye uzun yıllar hizmet edeceğini söyledi.

Tesisin sadece ilçe değil kent içinde önemli olduğunu belirten Yiğit, "Modern ve hijyenik yapısıyla bu tesis sadece Kozan'a değil Adana'nın geneline hizmet edecek. Hayvancılığın merkezlerinden biri olacak." dedi.

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Karabulut da proje kapsamında Adana'ya 6 milyon avroluk kaynak sağladıklarını ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, tesisin hayvancılıkla uğraşan üreticiler için önemli bir merkez olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi kesildi.

Törene, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Mustafa Atlı ve vatandaşlar katıldı.

- Tesisin özellikleri

Kurulum alanı 13 bin 372 metrekare olan tesiste, 2'şer bin metrekare kapalı ve açık satış alanı bulunuyor.

Ayrıca, 350 büyükbaş ile 2 bin 400 küçükbaş hayvan kapasiteli tesiste 14 yataklık konaklama ünitesi, idari bina, ahır ve yem alanları, karantina bölümü, kantar, veteriner, dezenfeksiyon tüneli, gübre toplama alanları ve otopark gibi birimler yer alıyor.



Yurt Dünya 11.04.2025 16:51:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

2

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

3

Futbol: Trendyol 1. Lig

4

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

5

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi

6

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, Muhittin Böcek'i cezaevinde ziyaret etti

7

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi yeni dönemine başladı

8

"Elmacı Dede" Hatay'dan aldığı mandalinaları Mehmetçiğe ulaştıracak

9

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde trafik kazası: 6 yaralı

10

Medicana'dan yeni H3N2 grip varyantı uyarısı