Küçükbaş hayvan üreticileri dertli

Küçükbaş hayvan üreticileri dertli

Küçükbaş hayvan üreticileri dertli

Artan yem fiyatları sebebiyle zarar ettiklerini belirten Küçükbaş hayvan üreticileri, acil tedbir alınmazsa köylü hayvancılığı bırakma noktasına geldi diye konuştular.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde küçükbaş hayvan üreticiliği yapan İsmail Yüksel, “ Artan yem maliyetleri nedeniyle üretici böyle giderse üretemez hale gelecek dedi.
Küçükbaş Hayvan Üreticisi İsmail Yüksel, “ 3 ay önce 80 lira olan besi yemi şuan 130-140 liraya dayandı. Bu yüzden köylü hayvancılığı bırakmak zorunda kalacak. Çünkü girdiler çok pahalı. Saman, yonca, balya bunların aşırı derecede yüksek maliyetleri var. Artık üretici kazanamaz hale geldi. O yüzden benim koyunlarım da satılık. Beklentilerimiz yem fiyatlarının azalması ve hayvan desteklerin arttırılmasını rica ediyoruz. Destekler artarsa, üreticinin yanında olunursa tabii ki dışarıya bağımlı olmayız, biz üretiriz” diye konuştu.


Güncel 9.12.2020 17:30:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Manavgat'ta 5 yıldızlı otelde çıkan yangın söndürüldü

2

BBVA'dan OpenAI ile yapay zeka tabanlı bankacılık işbirliği

3

Flo Group'ta üst düzey atama

4

Osmaniye’de Modern Kütüphane Projesi Hayata Geçiyor

5

Komutanlardan Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneğine ziyaret

6

Adana'da Türk Ticaret Bankası Çukurova Şubesi'nin açılışı yapıldı

7

Sabancı 9 şirketiyle CDP'nin "Global A Listesi"nde yer aldı

8

Allianz Türkiye, TSB raporunda "en hızlı hasar ödemesi" ile zirvede

9

Beşiktaş gönüllülerinden Hatay'da depremzede öğrencilere forma

10

Antalya'da kuyumculara yönelik yetki belgesi denetimi yapıldı