ANTALYA (AA) - Kumluca ilçesinde kavun üretimi yapan çiftçiler, bu yil fiyatlardan memnun olduklarini belirtti.
Ilçede örtü alti turfanda kavun yetistiricileri, bu yil kavun piyasasinin beklentilerinin üzerinde olmasindan dolayi sezondan ümitli.
Kumluca Ziraat Odasi Baskani Hidayet Kökce, yaptigi açiklamada, ilçede yaklasik 52 bin dekar alanda örtü alti sera üretimi yapildigini ve bu alanlardan bu yil 5 bin dekar kadarinda kavun üretimi gerçeklestirildigini kaydetti.
Kavun üretiminin genellikle ikinci üretim olarak yapildigina isaret eden Kökçe, "Kavun üretimimiz bu yil mevsimsel olarak biraz erken basladi. Fiyatlarimiz güzel, üreticilerimiz adina fiyatlardan memnunuz. Bu tarihten sonra havalarin isinmasiyla piyasaya daha fazla ürün girer, buna bagli olarak fiyatlardan düsme olabilir, ancak yinede fiyatlardan memnunuz." dedi.
Ocak ayinda topraga dikilen kavun fidelerinden nisan basinda hasada basladiklarini belirten kavun üreticisi Mevlüt Korkmaz, serasinda ikinci üretim olarak kavun fidesi diktigini ve ilk hasat kavunlarinin kilosunu ortalama 8 liradan satisa sundugunu söyledi.
Bir dekar kavun serasindan sezonda 6 ile 10 ton arasinda ürün hasat edilebildigini anlatan Korkmaz, "Sezon boyunca ortalama fiyatlarin 4 ile 7 lira arasinda olacagini ümit ediyoruz. Böyle olursa üreticiler olarak ürettigimiz üründen hak ettigimiz kazanci elde edebiliriz. Bu yil havalarin serin geçmesi piyasada fiyatlarin iyi olmasini sagladi. Insallah emeklerimizin karsiligini aliriz." diye konustu.