Kumru’da gelenek bozulmadı

Kumru’da gelenek bozulmadı

Kumru’da gelenek bozulmadı

Ordu’nun Kumru ilçesi Fizme Mahallesi’nde her sene Ramazan Bayramı’nın birinci günü geleneksel olarak düzenlenen Dereköy Festivali yüzlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı.
Her sene bayrama ilçeye gelen vatandaşlar memleketlerine geldiklerinde genellikle bu festivalde bayramlaşıyor. Pehlivan güreşlerinin de yapıldığı festivale sadece Kumrulular değil çevre il ve ilçelerden de güreş meraklıları katıldı. Farklı illerden gelen güreşçiler burada hünerlerini gösterdi. Dereceye giren güreşçilere madalyaları verildi.
Fizme Mahallesi’nde yapan festivale Kumru Kaymakamı Emrah Akduman, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, Korgan Belediyesi Başkanı Tuncay Kiraz, Başpehlivan Recep Kara ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Spor 2.05.2022 14:47:47 0
Anahtar Kelimeler: kumru’da gelenek bozulmadı

İlginizi Çekebilir

1

Dörtyol ilçesinde uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

2

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

3

Hatay'da kadınların yaptığı süt reçeli sofraları süslüyor

4

Pozantı Belediye Başkanlığı Koşusu'nu jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Kocaefe" kazandı

5

Kepez'e hayvan barınağı yapılacak

6

Bakan Kurum'dan Hatay ziyaretine ilişkin paylaşım:

7

Türk kültürüne ait motifler, Hasan ustanın 29 yıllık emeğine ilham veriyor

8

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

9

Türkiye'den yurt dışına sebzede en çok domates, salatalık ve biber tohumu gönderiliyor

10

Yapay zekayla oluşturulan sahte hasar görselleri, aynı teknolojiyle çözümleniyor