Küpeli:Devletin Ağaçları Çürüyor

Küpeli:Devletin Ağaçları Çürüyor

Osmaniye’nin Yarpuz Köyünde ikamet eden orman işçileri, düzenledikleri basın toplantısında, köy muhtarı tarafından engellenerek işsiz bırakıldıklarını iddia ettiler.

Osmaniye’nin Yarpuz Köyünde ikamet eden orman işçileri, düzenledikleri basın toplantısında, köy muhtarı tarafından engellenerek işsiz bırakıldıklarını iddia ettiler. 
Osmaniye’nin Yarpuz (Cebel) Köyünde orman işçisi olarak çalışan köylüler adına basın açıklaması yapan Mustafa Küpeli isimli orman işçisi, haksızlığa uğradıklarını belirterek işsiz bırakıldıklarını iddia etti. Küpeli’in iddiaları arasında köy muhtarı Şaban Savcı tarafından engellendiklerini belirterek, işsiz bırakıldıklarını savundu. Küpeli, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
“Ben 16 yıldır bu işi yapıyorum. Burada bulunan arkadaşlarımızdan benden eski ya da yeni olanlar var. Bugüne kadar hiçbir sorunumuz yoktu. Ancak bu yıl orman işçisi sıkıntısı yaşadığımız için Türk vatandaşı olmuş, MYK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) belgeli Suriye kökenli vatandaşlarımızı çalıştırmak istedik. Ancak bundan 3 ay önce abim Yarpuz Köyü’ne muhtar adayı olduğunu belirtince, mevcut muhtar Şaban Savcı “bende bundan sonra bu dağdan size ekmek yedirmem” diyerek Suriye kökenli vatandaşlarımızı şikâyet etti. Vali beye şikâyet etmiş. Beyanında “10 bin metreküpü Mustafa Küpeli’ye diğer kalanı köylü vatandaşlara veriyor, Mustafa Küpeli’de taşeronluk yapıp Suriyeli vatandaşları çalıştırıyor” demiş. Lakin bu ihbar asılsızdır. Orman İşletme Müdürlüğü’nde asılsız olduğuna dair tutanaklar mevcuttur. Bizlerde vali beye anlatanların asılsız olduğunu belirterek vali beyden randevu istedik ama vali bey bu talebimizi geri çevirdi. Biz ormanda kesim yapmaz isek, bu orman dikili olarak tüccara satılıyor. Tüccarda istediği vatandaşı çalıştırabilecek. Yani Suriye kökenli vatandaşları çalıştıracak. Yüzlerce insan bu ormandan gelecek para ile hayatını sürdürüyor. Biz şimdi ne yapacağımızı bilemiyoruz. Biz bu durumun çözülmesi için devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz. Osmaniye Ak Parti İl Başkanı Seydi Gülsoy’a müracaat ettik, “ben çözeceğim” demesine rağmen sonuç alamadık. Eğer kanunda boşluk varsa devlet büyüklerimiz bunu düzeltebilir. Bu insanlara kesim işi vermiyoruz. Biz bu insanları sürütme işinde, el altı elemanı olarak, köyümüzde işçi olmadığından çalıştırıyoruz. Eğer muhtarımız köyümüzde Suriye kökenli istemiyor ise dikili orman alan tüccara da çalıştırtmasın. Türkiye’nin her yerinde Suriyeliler çalışıyor, bu uygulama sadece Yarpuz Köyü’ne mi mahsus? Muhtar ile Orman müdürü huzurunda yüzleştik. Bu adamlar ne yapsın? Deyince “bana ne onlardan” dedi. “Dikili alanlarda tüccar bunları çalıştırıyor” deyince de “sana ne onlardan” dedi. “Ben 500 imza topladım” diyor. Toplanan imzaların neredeyse tamamı Osmaniye’de oturan isimler. T.C. Kimlik numarası olmadan imza geçerli mi? Bilmiyorum. Muhtarın 10 bin metreküp aldığımıza dair iddiaları ise Orman müdürü huzurunda konuştuk. Muhtarın adil dağıtım olduğuna dair imzası mevcut. Bizler köylü vatandaşlarız ne gibi haklarımız var bunları tam bilmiyoruz. O yüzden dava açamadık. Bizler bu insanlara iş vermezsek bu adamlar ne iş yapsın? Bizim muhtarın yüzünden Hasanbeyli, Zorkun ve Kadirli’de yaklaşık 450 kişi işsiz kaldı. Çalışmadığımız gün bizim ekmeğimiz işimiz olmaz. Çalışmadığımız gün biz açız. Devletimizin 10 bin metreküp ağacı şu an çürümeye terk edilmiş durumda.” 
Kamyoncularında sıkıntıları olduğunu belirten Mustaaf Küpeli akıl almaz uçuk maddi cezalar yazıldığını da belirtti. 

Konu ile ilgili olarak Yarpuz Köyü Muhtarı Şaban Savcı’ya ulaştığımızda ise, yaptıkları işlemin tamamen yasalara uygun olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı “Ben yasa dışında herhangi bir işlem yapmadım. Kanun neyi gerektiriyor ise onu yaptım. Köyümüzde birçok muhtar adayı var. Demokraside olacaktır elbette. Onlarla da her gün beraberiz. Ben neden böyle bir şey yapayım. Devlet neyi emrediyor ise ben onu yapıyorum. Mustafa Küpeli ve ağabeyi kendi şahsi çıkarları için bizleri her yere şikâyet ediyorlar. Ancak benim yüzüm ak. Verilmeyecek bir hesabım yok. Zaten Cimer’e yazmışlar. Gidip ifademizi veririz.” Dedi. 

Yarpuz Köyü’ndeki bu durum ile ilgili bölge milletvekillerinden İsmail Kaya ise konu ,ile ilgili bilgisi olduğunu vali ve orman müdürünün çözüm amaçlı çaba sarf ettiklerini belirtti. 

 



Osmaniye 25.11.2022 20:47:00 1
özkan karakeçili
1.12.2022 12:01:05
Muhtarı kim seçmiş ? Hükümetin icraatlarından rahatsız olan akpli gibiler :)

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin ve Osmaniye'de AK Parti teşkilatları, 27 Mayıs darbesini kınadı

2

Osmaniye'de trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

Osmaniye'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

4

Gıda Toptancıları Dernekleşiyor

5

Dolandırıcı Tutuklandı

6

Kadirli’de Müzeler Haftası kutlandı

7

Osmaniye Yeni Bir Güzellik Merkezine Kavuştu

8

Osmaniye'deki Kastabala Antik Kenti'nde sezon kazıları başladı

9

Osmaniye'de öğrenciler 30 ton atığı geri dönüşüme kazandırdı

10

Osmaniye'de kardeşi tarafından öldürülen kadın ile eşinin cenazeleri toprağa verildi