Kuraklığın vurduğu baraj yağışlarla birlikte yeniden canlandı

Kuraklığın vurduğu baraj yağışlarla birlikte yeniden canlandı

Kuraklığın vurduğu baraj yağışlarla birlikte yeniden canlandı

Elazığ’ın su ihtiyacını karşılayan ve 2 yıl önce kuruyarak adeta çöle dönen Hamzabey Barajı, bu sene yağışların etkisiyle birlikte yeniden doldu. 2 yıl önce dron ile aynı yerden çekilen görüntüler, barajdaki su seviyesinin ne denli yükseldiğini gözler önüne serdi.
Elazığ’da içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Hamzabey Barajı’nda 2 yıl önce yaşanan kuraklık nedeniyle sular çekilmişti. Suların çekilmesi ile toprakta derin çatlaklar oluşurken, içerisinden araçların geçtiği baraj alanında hayvanlar otlamaya başlamıştı. Bu sene tüm ülkede olduğu gibi Elazığ’da da yağışların etkili olması yüzleri güldürdü. 2 yıl önce adeta çöle dönen Hamzabey Barajı tamamen su ile doldu. Dron ile aynı yerden çekilen görüntüler, barajdaki su seviyesinin ne denli yükseldiğini de gözler önüne serdi.
Palu ilçesinde yaşayan Muhammet Öztürk, “2 yıl önce bu baraj kuraklıktan dolayı bayağı azalmıştı. Bu sene çok şükür aşırı yağışlardan dolayı barajlarımız yeniden doldu. İnşallah bu şekilde devam eder ve bir daha su kıtlığı ile karşı karşıya kalmayız” dedi.


Güncel 21.05.2023 10:45:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

2

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

3

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

4

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

5

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

7

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

9

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı

10

Antalya'da otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınlarına teslim ediliyor