Kurban derileri Kırkpınar Er Meydanı’nda kokmaya başladı

Kurban derileri Kırkpınar Er Meydanı’nda kokmaya başladı

Kurban derileri Kırkpınar Er Meydanı’nda kokmaya başladı

Edirne – Edirne’de Kurban Bayramı vesilesiyle dini görevlerini yerine getiren vatandaşların bağışladıkları deriler, tarihi Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı’nda sağa sola saçılmış halde ve koku içinde ortada kaldı.
Edirne’de Kurban Bayramı’nda kurban ibadetini getiren vatandaşların kestikleri kurbanların derileri Tarihi Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı’nda toplandı. Bağış için toplandığı belirtilen derilerin bir kısmı alındıktan sonra atık vaziyette olan deriler ve atıklar ortada kaldı. Belediye ekiplerinin ilgilenmemesi sonucu ortada kalan deriler, sıcak havaların etkisiyle birlikte yoğun bir koku oluşturmaya başladı. Ayrıca tarihi Osmanlı bölgesinde böyle bir durumun yaşanmasından dolayı vatandaşlar belediyeye sert tepki gösterdi.

“Bu rezalet Edirne Belediyesinin zayıflığını gösteriyor”
Sarayiçi Er Meydanı’nı hem ziyaret etmek için hem de Tunca Nehri boyunda oturmak için geldiğini ifade eden Ercan Kancı, Edirneli bir vatandaş olarak karşılaştığı manzaranın utanç verici olduğunu söyledi. Kancı, “Bu manzara Edirne Belediyesinin hiç çalışmadığını gösteriyor. Burada belediye görevlileri ve bu işten sorumlu kişilerin hakkında bir soruşturma açılmasını istiyorum. Buraya gelen turistler de bu utanç verici manzaraya şahit oluyor. Kırkpınar’ın hemen ardından yapılan bu terbiyesizlik Edirne’ye ve Edirne halkına hiç yakışmıyor. O yüzden ben bu olayı kınıyorum. Burada ya kurban kesildi çünkü kan izleri var ya da atıklar buraya atıldı. Affedersiniz köpekler de buradaki derileri sağa sola dağıtmış. Yani buradaki koku insanların hasta olmasına sebep olabilir. Rezalet bir görüntü var. Ayrıca hemen yan tarafta da su borusu patlak olduğu için boşu boşuna akıyor. Herkesin su telaşı varken Edirne’de sular boşa akıyor. Bu durum Edirne Belediyesinin zayıflığını gösteriyor. Buranın yetkililer tarafından derhal temizlenmesini istiyorum” dedi.


Güncel 14.07.2022 15:25:56 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi