Kurtdereli Mehmet Pehlivan mezarı başında anıldı

Kurtdereli Mehmet Pehlivan mezarı başında anıldı

Kurtdereli Mehmet Pehlivan mezarı başında anıldı

Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan, vefatının 83. yıl dönümünde mezarı başında dualar ile anıldı.
Dünyanın ve Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olan Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan, vefatının 83. yıl dönümünde mezarı başında dualar ile anıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreni Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın katılımıyla düzenlendi. Anma töreninde Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın mezarına çiçek sunan Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş ve Başkan Orkan, ardından Cihan Pehlivanı’nın mezarı başında katılımcılarla dua ettiler.
Orkan: Kurtdereli Mehmet Pehlivan çok büyük bir değer
Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın Dünya ve Türkiye’de Cihan Pehlivanı olarak nam saldığını ve böyle büyük bir değerin anısının şanına yakışır bir şekilde Karesi’de yaşatılıyor olmasının şehir için büyük bir gurur olduğunu ifade eden Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Cihan pehlivanı bir pehlivan çıkarttı Kurtdere Köyü. Bu bizler için çok önemli. Dünyaya adını nam salmış bir pehlivan yetiştirdi. Bizde arzu ediyoruz ki önümüzdeki yıllarda ve dönemlerde pehlivanlarımız içinden dünyaya nam salmış güreşçiler yetiştirmek istiyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ında desteği ile Allah’a şükür Kurtdere’deki güreşlerimizi en iyi, en güzel hale getirdik. Şuan Türkiye’de Kırkpınar’dan ve Elmalı’dan sonra bizde Türkiye’de yağlı güreşlerin Balıkesir’inde kalesi olduğunu göstermiş olduk. İnşallah hayırlısı ile güreşçilerimizden dünyada nam salmış pehlivanlar çıkartacağımızı düşünüyorum” dedi.
Anma törenine Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, mahalle muhtarları, güreşçiler, spor camiası ve vatandaşlar katıldı. Yağlı Güreş Birliğini temsilen Belediye Meclis Üyesi Başar Atikbay’da törene katıldı ve Birlik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz adına mezara çiçek bıraktı.


Güncel 11.04.2022 15:59:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı