"Kuş Oteli"nde 8 bin kişiye “doğa pasaportu” verildi

"Kuş Oteli"nde 8 bin kişiye “doğa pasaportu” verildi

Yalova’da 250’ye yakın kuş türüne ev sahipliği yağan Hersek Lagünü’nü ziyaret eden vatandaşlara Altınova Belediyesi tarafından ‘Doğa ve Hayvanları Koruma Gönülleri Sözleşmesi’ imzalatılarak “doğa pasaportu” veriliyor. Bugüne kadar doğa pasaportu verilen kişi sayısı 8 bine ulaştı.
Cumhurbaşkanı Kararı ile "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil edilen 152 hektar büyüklüğündeki Hersek Lagünü, özellikle "Engelli Uyumlu Kuş Gözlem Kulesi" sayesinde herkesin kuşları izlemesine imkan sağlıyor. İnşası esnasında Osmangazi Köprüsü’ne kavis verdiren ve son sayımlara göre 250’e yaklaşan kuş türüne ev sahipliği yapan Hersek Lagünü, bu yıl da rekor sayıda flamingoyu ağırlıyor. Bazı türlerin sonbahar ve kış aylarını geçirmesi dolayısıyla "Kuş Oteli" olarak bilinen lagün, bugünlerde sayıları bin 500’ü aşan flamingolarla renkli görüntüler oluşturuyor.

Dijital ortama taşınıyor
Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, doğa ve hayvanlara sahip çıkmak, korumak ve farkındalık oluşturmak için başlattıkları Türkiye’nin ilk ve tek doğa pasaportunun kısa sürede 8 bini geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Türkiye’nin farklı illerinden gelen gönüllü ziyaretçilerimiz ile birlikte yayılarak büyüyen doğa pasaportumuzu dijital ortama taşıyarak, doğa ve hayvanların korunması noktasında ülkemizin en fazla farkındalık oluşturma çalışması olacağına inanıyorum. Doğa ve doğal yaşam için önemli bir katkı koymak istiyoruz” diye konuştu.


Güncel 12.11.2022 10:35:29 0

İlginizi Çekebilir

1

EY-Parthenon'un Türkiye İnşaat Sektörü Görünümü çalışması yayımlandı

2

Türkiye Kadın Girişimci Akademisi Ordu mezunlarını verdi

3

Adana'da "Ulusötesi Etkileşimlerde Uluslararası Arena Diplomasi Zirvesi" başladı

4

Osmaniye'de yangından etkilenen 45 hektarlık alan 7 bin 500 fidanla yeşertilecek

5

Hatay'da anne adayları doğum korkularını gebe okulundaki eğitimlerle aşıyor

6

Doğu Akdeniz'in derinliklerine inen dalgıçlar canlıların renkli dünyasını görüntüledi

7

SYS Grup Türk savunma sanayisini Baltık bölgesinde temsil edecek

8

Burdur'da 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

9

Türk yazılımcı ve tasarımcılar İstanbul'da ödüllendirildi

10

Adana'da evinde 2 silah, el bombası ve patlayıcı ele geçirilen zanlı tutuklandı