Kuşadası’nda “Kadınlar Her Yerde” isimli söyleşi gerçekleştirildi

Kuşadası’nda “Kadınlar Her Yerde” isimli söyleşi gerçekleştirildi

Kuşadası’nda “Kadınlar Her Yerde” isimli söyleşi gerçekleştirildi

Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kent Konseyi iş birliğinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İbramaki Sanat Galerisi’nde bir söyleşi düzenlendi. “Kadınlar Her Yerde” başlıklı söyleşiye konuşmacı olarak katılan kadın konuklar yaşadıkları mesleki deneyimlerle ilgili bilgi verdi.

Kuşadası’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi Kuşadası Kent Konseyi ve Kuşadası Belediyesi iş birliğinde kadınların mesleki deneyimlerini aktardığı bir söyleşi düzenlendi. Moderatörlüğünü radyo programcısı Belma Özgün’ün yaptığı söyleşiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşegül Dağlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Söyleşide konuşmacı olarak yer alan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) görevlileri Tibet Pehlivan ve Orkide Erdem, Ultrarail koşucusu Rojda Sezer, servis şöförü Elif Taşçı ve benzin istasyonu görevlisi Ebru Üstün farklı meslek gruplarında hayatlarını devam ettiren kadınlar olarak yaşadıkları deneyimleri aktardı. Konuşmacılar kadınların yaşamın her alanında etkin, üretken bireyler olarak var olmasının önemine dikkat çekerek birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmanın önemini vurguladı. Ayrıca Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından bölgeye giden ilk ekiplerin arasında gönüllü olarak yer alan AKUT görevlileri Tibet Pehlivan ve Orkide Erdem, arama kurtarma çalışmaları sırasında yaşadıklarını anlattı. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver ise kadınların çoğu erkekten daha güçlü olduklarını ifade ederek Kent Konseyi olarak kadınlara desteklerinin her zaman tam olduğunu belirtti.
Söyleşinin sonunda Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Bülent Ay ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşegül Dağlı tarafından konuşmacılara çiçek verildi.


Güncel 8.03.2023 10:06:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'in Akdeniz ilçesinde atıklar belediye ekiplerince toplandı

2

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 4 zanlı gözaltına alındı

3

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh'den tatbikat değerlendirmesi:

4

Burdur'da jandarma ve emniyete tahsis edilen 56 yeni araç törenle hizmete alındı

5

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

6

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

7

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

8

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

9

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

10

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi