Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’dan parti kongresinde büyük itiraf

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’dan parti kongresinde büyük itiraf

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’dan parti kongresinde büyük itiraf

Kuzey Kore’de İşçi Partisi tarihinde 8. kez düzenlenen ve 7 bin kişinin katıldığı kongrede açılış konuşmasını yapan Kim Jong-un, "Ekonomik plan son derece başarısız oldu" itirafında bulundu.
Kuzey Kore’de iktidardaki İşçi Partisi Kongresi 2016’dan bu yana ilk kez toplandı. 8. kez düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan Kim Jong-un’dan şaşırtan itiraf geldi. Ülkenin gücünü ve küresel prestijini arttırdığını belirten Kim, 2017’de ABD anakarasını vurabilen kıtalararası balistik füzelerin başarılı testleriyle sonuçlanan askeri ilerlemelere ve ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeleri işaret ederek "mucizevi bir zafer" elde ettiğini ifade etti. Ancak 2016’da açıklanan 5 yıllık ekonomik kalkınma planını yerine getiremediğini itiraf eden Kim Jong-un, 5 yıllık ekonomik planının “hemen hemen her sektörde” hedeflerine ulaşmada başarısız olduğunu ifade etti. Kim Jong-un, "Plan geçtiğimiz yıl sona ermişti, ancak hemen hemen her sektörde hedeflerin son derece gerisinde kaldı" dedi.
250 parti yöneticisi, 4 bin 750 delege ve 2 bin izleyicinin katıldığı kongrenin, ABD Başkanı seçilen Joe Biden’ın göreve başlamasından iki hafta önce düzenlenmesi ise dikkat çekti. 7 bin kişinin katıldığı kongrede kimsenin maske takmadığı görüldü. Kuzey Kore, Dünya Sağlık Örgütü’ne "şüpheli vak’a" bildirmesine rağmen herhangi bir korona virüs vak’ası olduğu yönünde resmi bir açıklama yapmamıştı.


Güncel 6.01.2021 12:02:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

2

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

4

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

6

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

7

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

8

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

9

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

10

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi