’Lale Bayramı’ Emirgan Korusu’nda başladı

’Lale Bayramı’ Emirgan Korusu’nda başladı

’Lale Bayramı’ Emirgan Korusu’nda başladı

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Emirgan Korusu’nda düzenlenen ’Lale Bayramı’ etkinliği ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Rengarenk laleleri gören vatandaşlar fotoğraf çektirdi. Lalelerin Osmanlı kültüründeki önemini anlatan, sanat tarihi uzmanı Dr. Zübeyde Özsayıner, "Lale çiçeğine çok önem vermeliyiz, Osmanlı’daki yerini tekrar canlandırmalıyız" dedi.

Geleneksel Lale Bayram’ında, Emirgan Korusu lalelerle renklendi. Rengarenk laleleri gören vatandaşlar fotoğraf çektirdi. Bugün başlayan Lale Bayramı Nisan ayı bitene kadar her hafta sonu vatandaşların ziyaretlerine açık olacak. Etkinlik için Emirgan Korusu’na yaklaşık 3,5 milyon lale dikildi.

Lale Bayramı hakkında bilgi veren Lale Müzesi’nin sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Beyza Toksoy, "Festivalimiz her yıl düzenleniyor, Nisan ayında başlıyor. Bu yıl da Eylül - Ekim zamanında 3,5 milyona yakın lale dikildi. Normalde, Nisan başında başlıyor ama yağmurlar dolayısıyla biraz gecikti. Her yıl nisan ayında Emirgan Korusu’nda Lale Festivali kutlanıyor. Bugün birinci günü ama sürekli bir fotoğraf çekimi söz konusu. Kafelerimiz var, çimenlerde yatıp güneşleniyorlar, serinliyorlar. Biliyorsunuz; Emirgan Korusu, çok keyifli ve çok büyük bir yer. Herkes için oldukça etkili bir alan" dedi.

"Lale kültürüne sahip çıkmamız gerekiyor"
Lale çiçeğinin Osmanlı kültüründeki önemine vurgu yapan sanat tarihi uzmanı Dr. Zübeyde Cihan Özsayıner, “Lale Osmanlı zamanında soğanı çok önem verilerek alınan, çok çeşitleri olan bir çiçek. Yurtdışına, özelikle Hollanda’ya, bizden gittiği halde onlar bizden çok sahip çıkmış ve çiçek kültürünü yaşatan ülkelerden biri. Bu çiçeğe çok önem vermeliyiz, Osmanlı’daki yerini tekrar canlandırmalıyız. Lale kültürüne sahip çıkmamız lazım. Bununla ilgili makale ve kitaplar üreterek bu kültürün bizim kültürümüz olduğunu vurgulamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Lale mevsiminin gelişiyle, renk cümbüşüne ev sahipliği yapan Emirgan Korusu’nu ziyaret eden Bahriye Mutlu, ‘’3 yıl önce de festivale gelmiştik. Biz lalenin döküldüğü zamanlar, son zamanları gelmiştik. Şimdi ise daha başında geldik, daha canlı, daha muhteşem. Çok mutluyuz, çok eğlendik" şeklinde konuştu.


Yurt Dünya 15.04.2023 21:07:22 0

İlginizi Çekebilir

1

OMSAN Lojistik öz mal filosunu 500 milyon liralık yatırımla yeniledi

2

Vodafone ve Turna.com uçak bileti kampanyası başlattı

3

ŞOK Marketler biberlerde pestisit analizi yapacak

4

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

6

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

7

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

8

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

9

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

10

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor