Leylekler için üretimini durduran firma, hayvanlar için sıcak bir yuva oldu

Leylekler için üretimini durduran firma, hayvanlar için sıcak bir yuva oldu

Leylekler için üretimini durduran firma, hayvanlar için sıcak bir yuva oldu

Sivas’ta bulunan dev sanayi kuruluşu çevre ve hayvanlara yönelik duyarlılığıyla dikkat çekiyor, leylekler için üretimini durduran firma birçok hayvan içinde sıcak bir yuva oldu.
Sivas’ta 1977 yılında kurulan Türkiye’nin ilk eksantrik (kam) mili üreticisi olan ESTAŞ, dünya pazarında adından söz ettirirken çevre ve hayvanlara karşı olan duyarlılığıyla da dikkat çekiyor. Her yıl göçmen leylekleri fabrikalarında misafir eden firma, leyleklerin yuva yaptığı bacanın bulunduğu ünitede üretime ara veriyordu. Firma leyleklerin dışında da bakıma muhtaç birçok hayvana yuva oldu. Metal üzerine faaliyet gösteren ağır sanayi fabrikasının içerisindeki köpekler, kediler ve kazlar görenlerinde bir hayli ilgisini çekiyor. Onlarca hayvan, yüzlerce işçinin çalıştığı fabrikada ortaya çıkan yemek artıklarıyla besleniyor. Bu şekilde yemek artıkları çöpe gitmezken hayvanlarda beslenme sıkıntısı yaşamıyor. Kalan yemek artıkları ise sokak hayvanları için şehrin çeşitli bölgelerinde yer alan yem kaplarına bırakılıyor.
Yıllardır fabrikada çalıştığını belirten Ömer Yıldız, hayvanlarla birlikte mutlu olduklarını belirterek, “Ben 10 senedir ESTAŞ’ta çalışmaktayım, geldiğim günden beri hayvanlarımız burada. Onlara bakıyoruz, bakımlarını yapıyoruz, fabrikada artan yemekleri onlara veriyoruz. Fabrikada kedilerimiz, köpeklerimiz, kazlarımızla beraber iç içe yaşıyoruz. Patronlarımız mesai saatleri içerisinde bile onlarla ilgilenmemize izin veriyor. Hayvanlarla iç içe olduğumuz için mutluyuz. Hem çalışıyoruz hem de hayvan seviyoruz. Fabrikada artan yemekler ziyan olmuyor. Artan yemekleri kovalara koyup getiriyoruz ve hayvanlara veriyoruz. Sokak hayvanları için de mama kaplarımız var onlara da yemekhaneden arta kalan yemekleri veriyoruz. Biz farklı ülkelere ihraç ettiğimiz için yabancı misafirler geliyor ve hayvan beslediğimizi görünce şaşırıyorlar. Örneğin Çinliler kazlara bayılıyorlar, kazların yumurtalarından götürüyorlar. Herkes bizim hayvanlarımıza imrenerek bakıyor. Hayvanı seven insanı da sever. İnsanın içerisinde hayvan sevgisi olması lazım. Patronlarımız bizlere böyle bir imkan vermişler, bizler de bu imkanı değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.


Güncel 12.12.2022 13:34:41 1
ayfer yılmaz
13.12.2022 23:32:51
o kadar duygulandım kii...en ustünuzden en altta calisaniniza kadar hepinizi yurekten kutluyorummm...sizin gibi yuregi guzel insanlarla tanismak isterim..boyle isletmelerin fabrikaların artmasi sokaktaki canlarimiza sahip cikması en büyük temennim...Allahını sevennn onun emanetlerinede sahip cıkar. sunu unutmayalım derdini anlatamayan yardima muhtac bir cana kalkan ellerin kimseye faydasi olmayacaği gibi potansiyel katil dir...cana kiyan insanada kiyar...ülkemde boyle guzel ornekler gormek beni umutlandıyor..daha bitmemis diyorum guzel insanlar...umut ediyorumm onlar icin mucadele ediyorumm...istiyorum ki hepsi sicak yuvalara kavussunn...onlarda mutluu olsunnn...katliam yaparak icimizi yakan belediyeler kafeslere onlarca cocugu doldurup ac birakip birbirlerini yemeyi seyreden varliklar..kendini korudu diye kurekle canli canlı katledilen canlar...zehirleyip cöpluklere pacavra gibi atilancanlar...icimiz yandiii daglandı ..daha ne kadar soruyorum daha ne kadar oldurebilirsiniz bizi..onlar melekdi zaten melek olup terkettiler bizi...ama sen caniiiiii nasil hesap verceksinnnn...sen SUSACAKSINN ONLAR KONUSACAK ne cevap verceksinnnn...cehenneme odun olacaksı n bizi bu dunyada nasil yaktiysannnn sen sonsuzlukta durmadan YANACAKSİNNNNNN...

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

2

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

3

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

4

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

5

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

6

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

7

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

8

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

9

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

10

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak