Libya’nın doğusundaki Temsilciler Meclisi eski İçişleri Bakanı Fethi Başağa’yı başbakan seçti

Libya’nın doğusundaki Temsilciler Meclisi eski İçişleri Bakanı Fethi Başağa’yı başbakan seçti

Libya’nın doğusundaki Temsilciler Meclisi eski İçişleri Bakanı Fethi Başağa’yı başbakan seçti

Libya’nın doğusundaki Tobruk kentinde bulunan Temsilciler Meclisi, eski İçişleri Bakanı Fethi Başağa’yı başbakan olarak seçti.
Libya’da geçtiğimiz sene 24 Aralık’ta yapılması planlanan ve adaylık krizi nedeniyle iptal edilen seçimlerdeki karmaşa devam ederken, ülkenin doğusundaki Tobruk kentinde bulunan Temsilciler Meclisi yeni başbakan seçtiklerini duyurdu.
Tobruk kentinde bulunan Temsilciler Meclisi Sözcüsü Abdullah Bliheg yaptığı açıklamada, Tobruk’taki Temsilciler Meclisi’nin "hükümete başkanlık etmesi için eski İçişleri Bakanı Fethi Başağa’yı oybirliğiyle onayladığını" duyurdu.
Tobruk’taki oturuma ülkenin batısındaki temsilcilerin çoğu katılmazken, bazı siyasiler seçimlerin zamanında yapılamaması nedeniyle Abdulhamid Dibeybe başknalığındaki Ulusal Birlik Hükümeti’nin görevinin sona erdiğini öne sürüyor.
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından desteklenen Başbakan Dibeybe, "yeni bir geçiş aşamasını veya paralel otoriteyi kabul etmeyeceğini" ve iktidarı yalnızca seçilmiş bir hükümete devredeceğini vurguladı.
BM ve Batılı ülkeler, Dibeybe’nin seçimlere kadar görevinde kalmasını istiyor.


Güncel 10.02.2022 22:02:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kaybolan 3 yaşındaki çocuk bulundu

2

Antalya'da "23. Girişimcilik Günleri" kapsamında ödül töreni düzenlendi

3

Hatay'da 2 şüpheli kargoyla tarihi eser göndermeye çalışırken yakalandı

4

Başkan Uyutmaz’dan MDGRUP Osmaniyespor’a Kritik Maç Öncesi Moral Aşısı

5

Garanti BBVA ve Garanti BBVA Emeklilik'te üst düzey atamalar

6

SunExpress'te üst düzey atama

7

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

8

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

9

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

10

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi