Liseli öğrenciler okullarının mutfağında ihtiyaç sahiplerine yemek yapıyor

Liseli öğrenciler okullarının mutfağında ihtiyaç sahiplerine yemek yapıyor

Liseli öğrenciler okullarının mutfağında ihtiyaç sahiplerine yemek yapıyor

Rize’nin Çayeli ilçesinde öğrenciler her gün iftarda yardıma muhtaç ailelere yemek yardımı yapıyor.
Çayeli ilçesinde Çayeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okullarında süre gelen Ramazan Paylaştıkça Güzel Projesi çerçevesinde okullarında yaptıkları yemekleri iftarda ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyorlar. Projenin bir ‘e-Twinning’ projesi olduğunu aktaran okul müdürü Alim Pehlivan bu çalışmada öğrenciler hem öğrendiğini hem de yardımlaşma sağladığını aktardı.
Çayeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat Kartal’ın koordinesinde gerçekleşen proje çerçevesinde öğrenciler, her gün 9 farklı aileye iftar yemeği yapıyor.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, yaptığı açıklamada "Burada öğrencilerimiz hem okudukları bölüm itibariyle el becerilerini geliştiriyorlar. Ayrıca ifade ettiğini gibi iki yıldan beri de devam eden bir proje var. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerimize her gün burada çeşit çeşit, sıcak sıcak yemekler pişiyor ve kapılarına kadar teslim ediliyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde artarak devam edeceğini umuyoruz. Çabalarından ötürü okul müdürümüze öğretmenlerimize ve burada öğrenim gören projenin önemli bir parçası olan öğrencilerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat Kartal ise “‘Ramazan Paylaştıkça Güzel Projesi’ çerçevesinde yürüttüğümüz projemizde öğrencilerimizle beraber hazırladığımız yemekleri ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Günlük kalorilerini hesaplayarak bir yetişkinin bir çocuğun ne kadar ihtiyacı olur planlayarak yemeklerimizi yapıyoruz. Emek olmadan yemek olmaz diyoruz. Verdiğimiz emeğinde inşallah karşılığını bulduğumuzu düşünüyoruz. Sağlığımız olduğu sürece Allah ömür verdiği sürece de bu projeyi devam ettirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Güncel 27.04.2022 09:56:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

2

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi

7

Türk savunma sanayisi 2026 yılında da hız kesmeyecek

8

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

9

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu: