Lokman Hekim'den Dünya Diyabet Günü'nde farkındalık etkinliği

Lokman Hekim

Lokman Hekim'den Dünya Diyabet Günü'nde farkındalık etkinliği

İSTANBUL - Lokman Hekim Sağlık Grubu, diyabette doğru bilgilendirme ve teknolojik çözümlerin önemini göstermek amacıyla etkinlik düzenledi.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Dünya Diyabet Günü kapsamında Ankara'daki Lokman Hekim Akay Hastanesinde gerçekleştirilen etkinlikle, diyabet farkındalığını artırmak amaçlandı.

Oturum başkanlığını Lokman Hekim Üniversitesi (LHÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları AB Başkanı Prof. Dr. Muhammet Güven'in üstlendiği etkinliğe, sağlık profesyonelleri, akademisyenler, diyabet hastaları ve yakınları ilgi gösterdi.

Açıklamada etkinlikteki görüşlerine yer verilen Lokman Hekim Sağlık Grubu Akay Hastanesi Direktörü Doç. Dr. Mustafa Alimoğulları, diyabet konusunda doğru ve güvenilir bilginin toplum sağlığı için kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Doğanay da akademik çalışmaların, sağlık hizmetleriyle entegre biçimde yürütülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Türk Diyabet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Dağdelen ise diyabette teknolojik gelişmelere değinerek, insülin pompaları, sensör teknolojileri ve yapay zeka destekli sistemler hakkında bilgi verdi.

Sensörlerin hipoglisemi riskini erken dönemde fark ettirebildiğini kaydeden Dağdelen, sosyal medyada yaygınlaşan yanlış bilgilendirmelere karşı dikkatli olunması tavsiyesinde bulundu.

- Sunumlar yapıldı

Lokman Hekim Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bilge Taşkın Gürel, "Egzersizde Nelere Dikkat Edilmeli?" başlıklı sunumunda, düşük tempolu egzersizlerin diyabet yönetimindeki etkilerini anlattı.

Gürel, günlük 15-20 dakikalık yavaş tempolu yürüyüşlerin bile önemli faydalar sağladığına değinerek, katılımcılarla kısa bir egzersiz uygulaması da gerçekleştirdi.

Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülay Omma ise "İş Yerinde Diyabet" sunumunda 40 yaş üzerindeki bireylerin düzenli tarama yaptırması gerektiğini vurguladı.

Kalp-damar hastalığı olanlarda taramaların 25 yaşından itibaren önem kazandığını belirten Omma, rafine şeker ve fast food tüketiminden kaçınılması gerektiğini ifade etti.



Ekonomi 15.11.2025 11:32:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı