"Lütfen çiçekleri almayın, kamera kayıt yapıyor" uyarısı da çözüm olmadı

"Lütfen çiçekleri almayın, kamera kayıt yapıyor" uyarısı da çözüm olmadı

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Antalya'da bir is yerinin önündeki çiçekler, belirli araliklarla farkli kisiler tarafindan sökülerek ya da koparilarak götürülünce, saksilara asilan "Lütfen çiçekleri almayin, kamera kayit yapiyor" uyarisi da ise yaramadi.

Muratpasa ilçesinde bir agiz ve dis sagligi kliniginin önüne bir süre önce yerlestirilen saksilara, farkli çiçekler dikildi. Is yeri çalisanlari, özenle bakip büyüttükleri çiçeklerin bir kisminin bir süre önce sökülerek ya da koparilarak götürülmesine üzüldü. Rengarenk açan çiçeklerden küçük bir bölümünün gece saatlerinde koparilip götürülmesi, is yerinin güvenlik kamerasina yansidi.

- Farkli kisiler tekrarlamaya basladi

Belirli araliklarla, aralarinda kadinlarin da bulundugu farkli kisiler tarafindan durum tekrarlanmaya baslayinca is yeri sahibi her saksinin üzerine astigi "Lütfen çiçekleri almayin, kamera kayit yapiyor." uyari yazisinin çözüm olacagini düsünse de yanildi. Uyarilara ragmen davranislar devam etti.

Is yeri çalisanlari, sökülen ya da koparilan çiçeklerin yerine yenisini dikmeye devam ediyor.

- "Çiçekleri çalanlari güvenlik kamerasindan izliyoruz"

Klinik çalisanlarindan Zeynep Gözühos, yaptigi açiklamada, is yerinin önündeki çiçekleri her gün sulayip özenle bakimini yaptiklarini söyledi.

Çiçeklerin sik sik sökülerek götürüldügünü görünce çok üzüldüklerini anlatan Gözühos, "Saksiya diktigimiz çiçekleri sürekli çaliyorlar. Ya söküyorlar ya da kopariyorlar. Her defasinda yenisini diktik ancak sürekli götürülünce biz de saksilara yazi yazdik. Çiçekleri alanlari her defasinda güvenlik kamerasindan izliyoruz, hos bir durum degil. Genelde aksam geç saatlerde gelip söküp götürüyorlar. Bu durum 4-5 kez tekrarlandi." diye konustu.

Amaçlarinin sadece çiçeklere zarar verilmesini önlemek oldugunu aktaran Gözühos, kimsenin ceza almasini istemediklerini, bu nedenle herhangi bir sikayette bulunmadiklarini, sadece uyari yazisi astiklarini kaydetti.

Olayin sahitlerinden Ihsan Büyükhamamci ise saat 01.00 siralarinda bir kadini çiçekleri sökerken gördügünü, kadinin, uyarisina aldiris etmedigini dile getirdi.



Yurt Dünya 29.04.2020 12:14:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da sulama kanalında kaybolan çocuğun cesedine ulaşıldı

2

Hatay'da yaşamını yitiren bisikletlileri anma için "sessiz sürüş" etkinliği

3

Antalya'da 118 düzensiz göçmen yakalandı

4

Hatay'da ambulansla iki otomobilin karıştığı kazada 3 kişi yaralandı

5

Hatay'da Üretim İyileştirir Geçim Kaynağı Tesisi açıldı

6

Isparta'da FETÖ'den aranan 2 kişi yakalandı

7

Hatay'da Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi

8

Mersin'de yapay zekanın savunma sanayisinde kullanımına ilişkin panel düzenlendi

9

TCG Nusret Müze Gemisi, Mersin'de ziyarete açıldı

10

Dünya İklim Günü dolayısıyla çocuklara yönelik program düzenlendi