Macron: "Rusya’nın Ukrayna’da yenilmesini istiyorum"

Macron:

Macron: "Rusya’nın Ukrayna’da yenilmesini istiyorum"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin yaptığı açıklamada, "Rusya’nın Ukrayna’da yenilmesini ve Ukrayna’nın da kendi konumunu savunabilmesini istiyorum" dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız basınına önemli açıklamalarda bulundu. Macron, Batılı ülkelere seslenerek Ukrayna’ya daha fazla silah desteğinde bulunulması gerektiğinin altını çizdi. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın uzun sürebileceğini belirten Macron, "Rusya’nın Ukrayna’da yenilmesini ve Ukrayna’nın da kendi konumunu savunabilmesini istiyorum. Bazılarının düşündüğü gibi, Rusya’ya kendi topraklarında saldırarak onu tamamen yenilgiye uğratmayı hedeflememiz gerektiğini düşünmüyorum. Onlar her şeyden önce Rusya’yı ezmek istiyorlar. Fakat Fransa’nın konumu hiçbir zaman böyle olmadı ve bizim de asla böyle olmayacak" dedi.
Macron ayrıca, Rusya’da bir rejim değişikliği ihtimalinin ise şu an için mümkün gözükmediğini aktardı.
Geçtiğimiz cuma günü bu yıl 59.’su düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Macron, şu an Moskova ile diyalog kurma zamanı olmadığını vurgulamış fakat nihai hedefin barış görüşmeleri olduğunu ifade etmişti.


Güncel 19.02.2023 17:02:13 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Hatay'da konuştu:

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

3

Osmaniye merkezli 3 ilde telefon dolandırıcılığı operasyonu: 10 tutuklama

4

Hatay'da öksüz ve yetim çocuklar trafik denetimine katıldı

5

Adana'da metruk inşaatın ikinci katından düşen kişi hayatını kaybetti

6

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

7

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

8

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

9

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı