Macron’un “Aşısını yaptırmayanların canını sıkmak istiyorum” açıklamasına Meclis’ten tepki

Macron’un “Aşısını yaptırmayanların canını sıkmak istiyorum” açıklamasına Meclis’ten tepki

Macron’un “Aşısını yaptırmayanların canını sıkmak istiyorum” açıklamasına Meclis’ten tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, “Aşısını yaptırmayanların canını çok sıkmak istiyorum” açıklaması, Ulusal Meclis’te muhalefet partilerinin tepkisine yol açtı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un korona virüs aşısını yaptırmayanların canını çok sıkmak istediğine yönelik açıklaması, Ulusal Meclis’te tartışmaların fitilini ateşledi. Muhalif milletvekillerinin Macron’un söz konusu açıklamasına tepki göstermesinin ardından Ulusal Meclis’te Covid-19 aşı kartına yönelik yasa tasarısı görüşmeleri durduruldu. Muhalefet partilerinin milletvekilleri Macron’un dil seçiminin bir cumhurbaşkanına uygun olmadığını ifade etti. Sağcı Les Republicains Partisi Başkanı Christian Jacob, “Bir başkan böyle şeyler söyleyemez. Fransızların canını sıkmayı hedefleyen bir yasa tasarısını desteklemeyeceğim” dedi. Aşı kartına karşı çıkan aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin lideri ve cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen ise Macron’un “Fransızların bir kısmına karşı savaş açmak” istediğini söyledi. Diğer bir aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour da Macron’u "zulümle" suçladı. Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketin lideri Jean-Luc Melenchon ise Macron’un açıklamasını Meclise yönelik hakaret olarak nitelendirerek, "Cumhurbaşkanı ne söylediğini kontrol ediyor mu?" diye sordu.

Hükümetten Macron’a destek
Ulusal Mecliste söz konusu yasa tasarısına yönelik görüşmeleri bir süre sonra devam ederken, hükümetten Macron’a destek geldi. Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, Covid-19 vakalarındaki "süpersonik" bir artışın ortasında hükümetin Macron’un yorumlarının yanında olduğunu söyledi. Fransa Başbakanı Jean Castex ise aşısını yaptırmayan Fransızlarla sorunu olduklarını vurgulayarak aşılıların sayısının artırılması gerektiğini işaret etti.

“Aşısını yaptırmayanların canını çok sıkmak istiyorum" demişti
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Le Parisien gazetesine verdiği ve dün yayınlanan açıklamasında, aşısını yaptırmayan üzerinde sosyal hayatı kısıtlayarak baskı kurduklarını belirterek, “Aşısını yaptırmayanların canını çok sıkmak istiyorum. Bunu sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Strateji bu. Onları cezaevine göndermeyeceğim, zorla aşı yaptırmayacağım. Ama 15 Ocak’tan itibaren restorana gidemeyeceksiniz, artık (kafede) kahve içemeyeceksiniz, tiyatroya ve sinemaya gidemeyeceksiniz" ifadelerini kullanmıştı.
Hükümetin 15 Ocak’a kadar yasalaşmasını beklediği yasa tasarısı, kafe, restoran, sinema, tiyatro ve müze gibi alanlara girişlerde sadece aşıların tamamlandığını gösteren belgenin sunulmasını içeriyor.


Güncel 5.01.2022 23:51:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı