Mamuriye Camii’nin temeli atıldı

Mamuriye Camii’nin temeli atıldı

Mamuriye Camii’nin temeli atıldı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde zarar gören ve zamanla kullanılmaz hale gelen Mamuriye Camii’nin temelleri yeniden atıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gölcük ilçesi Mamuriye Mahallesi’nde 17 Ağustos Depremi’nde zarar gören ve kısa süre sonra kullanılamaz duruma geldiği için yıkılan Mamuriye Camii’nin yeniden yapım çalışmalarına başladı. Temeli atılan cami, bölge halkının ibadet ihtiyacını karşılayacak. Temel atma programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, camilerin medeniyetimizin merkezinde yer aldığını vurgulayarak, “Büyükşehir olarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Başkan Vekili Çakmak, “Allah bizlere arkamızda güzel işler bırakmayı nasip etsin. Eğer arkamızda güzel işler, güzel evlatlar bırakırsak biz öldükten sonra da sevap defterimize yazılmaya devam edecek. İnşallah burada ezanlar okunup namazlar kılındıkça bizlere de sevap yazılacak. Camiler bize hayatı ve doğruyu öğreten yerler. Temelini attığımız bu camimizin en kısa sürede açılışını da yapmak nasip olsun. Hayat dolu, çocuklarımızın içini doldurduğu cıvıl cıvıl bir camimiz olsun” dedi.
Konuşmaların ardından caminin temelleri dualar eşliğinde atıldı.


Güncel 15.08.2020 10:08:19 0
Anahtar Kelimeler: mamuriye camii’nin temeli atıldı

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da polis, piroteknik maddelere yönelik denetim yaptı

2

Mersin'de sağanaktan etkilenen alanlarda temizlik ve onarım çalışmaları sürüyor

3

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Osmaniye'de konuştu:

4

Hatay'da depoda 642 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

5

Bakan Bayraktar: Türkiye’nin nükleer serüveninde bu yıl hedefimiz ilk elektriği üretmek

6

Sağlık Bakan Yardımcısı Okumuş, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi'nde konuştu:

7

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kentteki önemli projeleri inceledi

8

Antalya'da dün kaybolan kadın havalimanında bulundu

9

Milli füzeleri prangadan kurtaran motorlar ilgi odağı

10

Şişecam Bulgaristan üretim tesisindeki kaplamalı cam hattı yatırımını tamamladı