Manavgat'ta yangında ahırları zarar gören vatandaşlara yenileri teslim edildi

Manavgat

Manavgat'ta yangında ahırları zarar gören vatandaşlara yenileri teslim edildi

ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen yaz çıkan orman yangınında ahırları kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, yeni ahırlarına kavuştu.

Manavgat Belediyesi, yangın sonrasında başlattığı “Bir Kümes Bir Hayat” Projesiyle belediye ve hayırseverler iş birliğinde 22 mahallede 330 ahırı yeniden inşa ederek afetzedelere teslim etti.

Manavgat’ta 28 Temmuz’dan başlayan ve 10 gün sonra kontrol altına alınan orman yangınlarının yaraları sarılmaya devam ediyor. Manavgat Belediyesi, hayırsever kişi, kurum, kuruluş, vakıf ve derneklerle işbirliği ile yanan ahır, ağıl ve kümeslerin yerlerine yenilerini inşa ediyor.

Manavgat Belediyesi, yeniden yapılan 330 ahırı afetzede ailelere teslim etti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptığı açıklamada, 330 ahırın tamamlanmasında mimar Yasemin Aydan öncülüğünde, Ahbap Gönüllüleri, Nef Vakfı, Sabancı Topluluğu ve gönüllülerin katkı sağladığını belirterek, "Yangın sonrasında ahırları yanan vatandaşlarımıza sağladığımız en anlamlı hizmetlerimizden birisi de ahır, ağıl ve kümes yapımları oldu. Tüm Türkiye’mizden gelerek bu çalışmalara katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz yanan 400 ahırın tamamının belediyemiz eliyle yapımını sağlamak. Bunun için belediyemizin bünyesinde ekip kurduk. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor." dedi.



Bölgeden 7.12.2021 16:33:24 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

2

Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

3

Hatay'da 90 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

4

Kahramanmaraş merkezli tefecilik operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

5

Saimbeyli'de "Dünya İnsan Hakları Günü" programı düzenlendi

6

Bozyazı'da naat yazma ve okuma yarışması düzenlendi

7

Koçfinans 30 yaşında

8

Kepez Belediyesince emekli personele yönelik program düzenlendi

9

Salon Hokeyi Kadınlar Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

10

Arçelik çalışanları Perakende Günü'nde sahada tüketicilerle buluştu