MANEVİ DEĞERLERİMİZ TAHRİP OLDU

MANEVİ DEĞERLERİMİZ TAHRİP OLDU

Milli ve manevi değerlerimizi tahrip edecek ne varsa hayatımıza girdi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesinin düzenlediği “Şuur Dersleri” Sohbetlerine bu hafta konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Doç. Dr. Necmettin Çalışkan Peygamberimiz ve Aile” konusunu anlattı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Mevlid-i Nebi haftasının temasının “Peygamberimiz ve Aile” olduğunu hatırlatarak, 8 Kasım Cuma günü Hazreti Muhammed (S.a.v.)'in doğum günü olan Mevlit Kandili'nin idrak edileceğini belirtti.

İslam, aile müessesine büyük önem verir diyen Çalışkan, “Aile aslıdan küçük bir dünyadır, dünyada büyük bir ailedir.  Muhittin Arabi “En üstün Sadaka-i Cariye; evliliğe vesile olmaktır” demiştir. Ancak bugün evliliği ayakta tutmak çok zor duruma geldi.

Milli ve manevi değerlerimizi tahrip edecek ne varsa hayatımıza girdi. Aile kurum perişan oldu. Evlilikler bitmeye, boşanma oranları önüne geçilmez bir hale geldi. Dindarlar faize alıştırıldı. Eğitim yap-boza döndü. Ahlaksızlıklar kitaplarda yer almaya devam etti. Okullar filim sahnelerine döndü. Ülkede eş cinselliğin önü açıldı. TV dizileri tahrip eden yayınlar ile genç nesli bozdu. Sabah kuşakları, yarışma programlarında kadın kullanılarak reyting rekorları kırdı. Tv, diziler ve sosyal medya aracılığı ile aileler yok oluyor. Çıplaklık ve tam manasıyla örtmeyen tesettür moda adı altında özendiriliyor. Otomobil reklamlarında bile kadın oynatılıyor” dedi.

Sohbetin son bölümünde Hadis-i Şeriflerden örnekler veren Çalışkan, Veda hutbesinin 4 ana unsurundan biri kadın haklarıyla ilgilidir. Kadınların birer emanet olduğu vurgusu yapılmıştır”” diye konuştu.

 



Bölgeden 7.11.2019 18:41:00 0
Anahtar Kelimeler: MANEVİ DEĞERLERİMİZ TAHRİP

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi