Manisa’da 4 yeni kültürel miras daha ortaya çıkarılarak dijital müzeye aktarıldı

Manisa’da 4 yeni kültürel miras daha ortaya çıkarılarak dijital müzeye aktarıldı

Manisa’da 4 yeni kültürel miras daha ortaya çıkarılarak dijital müzeye aktarıldı

Bulgaristan, Slovenya, Yunanistan ile Manisa Valiliği ile Manisa Kalkınma ve Gelişim Derneği’nin de ortağı olduğu gençlerin dijital dünyaya hazır hale getirilmesi, dijitalleşme araçlarının daha fazla kullanılmasına yönelik proje çerçevesinde oluşturulan dijital platform ve dijital müzenin tanıtım toplantısı yapıldı.
Projede oluşturulan dijital platforma Manisa’da öğrenciler tarafından ortaya çıkarılan ve dijital müzeye aktarılan 4 yeni kültürel mirasın tanıtımı Şehzadeler ilçesindeki bir otelin toplantı salonunda yapıldı.
Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Manisa Kalkınma ve Gelişim Derneği adına açıklama yapan Ural Sevener, gençlerin projede yaptığı çalışma sonrasında Kandil yapımı, Çıtır Pıtır Gecesi, Kula Yarenler ve Akhisar ile Sinek Sarayı hakkındaki bilgilerin dijital platform ve dijital müzeye aktarıldığını kaydetti.
Sevener, “Erasmus Gençlik Programına ait bir çalışma bu. Bu program içerisinde özellikle gençlerin dijital dünyaya hazır hale getirilmesi, dijitalleşme araçlarının daha fazla kullanılmasını istediği bir proje çalışmasıydı. Biz de bu çalışmayı Bulgaristan, Slovenya, Yunanistan, Manisa Kalkınma Gelişim Derneği ve Manisa Valiliği ortaklığında herkesin kendi bölgesindeki geleneksel sanatların kayda alındığı arşivlendiği resimlendiği bir çalışma haline döktük. Bunun için belli geliştiricileri seçtik. Bu gençleri Yunanistan’da bir eğitime gönderdik, eğitimden sonra gençler kendi bölgelerindeki çalışmaları yaptılar. Daha sonra bu çalışmalar yine Manisa Kalkınma Gelişim Derneği tarafından kurulan bir dijital Eğitim Platformu ve Dijital müzeye aktarıldı” dedi.
Toplantı sonunda yabancı ülke temsilcilerine Manisa’ya ait yöresel hediyeler takdim edildi.


Güncel 15.03.2023 13:36:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

2

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

3

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

4

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

6

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

7

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

8

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

9

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

10

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı