Manisa’da ‘Ekmeğini koru’ projesi imzalanan protokolle başladı

Manisa’da ‘Ekmeğini koru’ projesi imzalanan protokolle başladı

Manisa’da ‘Ekmeğini koru’ projesi imzalanan protokolle başladı

“Ekmeğini Koru Projesi” Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası arasında hazırlanan iş birliği protokolünün imzalanmasıyla başladı. İmza töreninin ardından projenin ilk aşamasında, ekmek israfının önemi ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Şehzadeler, Yunusemre ve Saruhanlı ilçelerinde faaliyet gösteren fırın yetkilileri ve çalışanlarına eğitim düzenlendi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin sektörel gelişimine katkıda bulunmak adına düzenlediği etkinliklere bir yenisi daha ekledi. İsrafın boyutlarını ortaya koyarak ekmek israfının önlenmesi için toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla Manisa Tarım Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ’Ekmeğini Koru’ projesi kapsamında, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında eğitim düzenlendi.
Eğitime Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Kayaardı, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Gıda ve Yem Şubesi Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve Manisa iş dünyasının seçkin temsilcileri katıldı.
Yaklaşık 5 saat süren eğitimde katılımcılara Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Kayaardı ve Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube uzmanlarının sunumuyla fırınlarda gıda güvenilirliği ve hijyeni, gıdada sürdürülebilirlik ve izlenebilirlik, etiket okur-yazarlığı, işletmelerde oluşan gıda kaybı ve israfı, atık yönetimi, ekmek ve ekmek tebliğ konu başlıklarında sunum yapılarak eğitim verildi.
Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması, katılım sağlayan fırın yetkileri ve çalışanlarına katılım sertifikalarının verilmesiyle eğitim sona erdi.


Güncel 22.03.2022 16:43:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Bozyazı ilçesinde dolu etkili oldu

2

Obilet kayak tatili için öne çıkan rotaları paylaştı

3

Red Bull Basement 2026'nın yeni dönem başvuruları açıldı

4

Adana'da 2 kediyi kamyonetiyle ezen sürücü 1 ay barınakta çalışacak

5

FedEx, Türkiye üzerinden Asya Pasifik ile ABD'yi bağlayan haftada 5 uçuş başlattı

6

Sanal kumar bağımlısı 5 yıllık kabusundan Yeşilay sayesinde kurtuldu

7

Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi köylülerin yaşamını değiştirdi

8

Türkiye'nin 2025'teki nar ihracatı 162 milyon doları geçti

9

Adana ve Mersin'de ramazan ayı öncesi fahiş fiyat artışına karşı denetim yapıldı

10

Kariyerini bırakarak sinemaya yönelen mühendis, ödüllü filmlere imza atıyor