Mantar Üreticisilerine ışıklı tuzak, dezenfektan ve nematod dağıtımı yapıldı

Mantar Üreticisilerine ışıklı tuzak, dezenfektan ve nematod dağıtımı yapıldı

Mantar Üreticisilerine ışıklı tuzak, dezenfektan ve nematod dağıtımı yapıldı

Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akyar mahallesinde mantar üreticilerine adet ışıklı tuzak, dezenfektan ve nematod dağıtımı yaptı.
12 Mayıs Bitki Sağlığı Günü çerçevesinde Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akyar mahallesinde mantar üreticileri ile bir araya geldi. İlçe Müdürü Selda Sert ve ziraat mühendisleri üreticilere, bitki sağlığı günü, bitki sağlığında biyolojik ve biyoteknik mücadelenin önemi ve kullanımı konusunda bilgi verdi. Ayrıca mantarda biyolojik ve biyoteknik mücadelenin yaygınlaştırılması projesi çerçevesinde 34 mantar üreticisine ışıklı tuzak, dezenfektan ve nematod dağıtımı yaptı.
Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, üreticilere teslim edilen ışıklı tuzak, dezenfektan ve nemetod sayesinde mantar sineği, biyolojik ve biyoteknik mücadelenin yaygınlaştırılması ve mantarda pestist kullanımının azaltılmasının amaçlandığı belirtilerek söz konusu ürünlerin kullanımı hakkında bilgi verdi.


Güncel 12.05.2022 16:51:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi

2

Vodafone 5G yolunda fiber omurgasını yapay zekayla güçlendiriyor

3

Koçtaş "Yapay Zeka Usta Influencer" projesini hayata geçirdi

4

Dyson yeni robot süpürgesi "SpotScrub Ai"yi tanıttı

5

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan kurtarıldıktan sonra protezle ayağa kalkan Tuğba yeşil sahada moral buldu

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede kadın, terzilik yaparak engelli babası, oğlu ve 3 kardeşine bakıyor

9

Yemeksepeti'nden GSYH'ye 3 milyar avroyu aşan katkı

10

Isparta'da geri dönüşüm atölyesinde ürün sayısı 10 bini aştı