Mardin Artuklu Üniversitesi yeni öğrencilerini karşılamaya hazır

Mardin Artuklu Üniversitesi yeni öğrencilerini karşılamaya hazır

Mardin Artuklu Üniversitesi yeni öğrencilerini karşılamaya hazır

Gerçekleştirilen Yüksek Öğretim Kurumlarına Giriş Sınavı sonrası Mardin Artuklu Üniversitesini tercih ederek farklı bölümlerine yerleşen öğrenciler Mardin’e gelmeye başladı.
Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Mardin’in farklı alanlarına öğrencileri karşılama alanları kuruldu. Mardin Havalimanı, Otobüs Terminali ve Şehir Merkezinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında kurulan karşılama alanlarında kente gelen öğrenciler karşılanarak Mardin’e ve Artuklu Üniversitesine hoş geldiniz denileceği belirtildi.
Karşılama alanlarına gelen öğrencilere üniversite ile ilgili bilgilendirme, rehberlik, konaklama yerlerine yönlendirme ve ihtiyaç duydukları destekler verilecek. Bu yıl ülkenin farklı şehirlerinden 4 bin 229 yeni öğrenci Artuklu Üniversitesine yerleşti. Mardin Artuklu Üniversitesinde 2022-2023 Akademik Yılı 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
Yeni akademik yılda Artuklu Üniversitesi’nde 2 enstitü, 11 fakülte, 3 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı, 16 araştırma ve uygulama merkezi ile rektörlüğe bağlı 3 eğitim biriminde 590 öğretim görevlisi ile 143 farklı alanda 16 bin 274 öğrenciye eğitim verilecek.


Güncel 13.09.2022 16:19:10 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (1)

2

Belen ilçesinde sis etkili oldu

3

Antakya ilçesinde inşaat şantiyesindeki çukura düşen işçi yaralandı

4

Hatay'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı

5

Antalya-Isparta yolunda heyelan meydana geldi

6

Yeşilay, Isparta'da geçen yıl 27 bin kişiye ulaştı

7

GÜNCELLEME 2 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

8

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

9

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Yavuz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı