Mardin’de tarihi mekanların ıslahı yapılıyor

Mardin’de tarihi mekanların ıslahı yapılıyor

Mardin’de tarihi mekanların ıslahı yapılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ ile tarihi kentin taş sokaklarını yeniden ortaya çıkarıyor.
Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEM Şube Müdürlüğü, tarihi Artuklu ilçesinin kentsel sit alanı içerisinde yer alan tarihi taş sokaklarını yeniden canlandırmak ve tarihi dokusunu yeniden ortaya çıkarmak için başlatmış olduğu sokak sağlıklaştırma projesi, Diyarbakırkapı Zinciriye Medresesi ile Mor Efrem Manastırı aksında, hızla devam ediyor. Proje kapsamında, moloz ve kesme taş duvarlarda derz sökümü ve yapılıyor. Kısmi olarak yıkılmış, bombe yapmış ve deforme olmuş taş duvarlarda taşlar tamamlanacak. Kapı, pencere korkulukları gibi demir imalatlar boyanıyor. Betonarme veya çimento sıvalı yüzeylerde sıva ve boya yapımı imalatları devam ediyor.
Proje tamamlandığında, taşların dile geldiği dar sokaklarda saklı kalmış tarih gün yüzüne çıkarak tarihi kentin havasını değiştirecek. Şehre gelen misafirlere yeni gezi rotaları ortaya çıkarılırken anı ölümsüzleştirme için fotoğraf çektiren başta gelin damat olmak üzere fotoğraf severlere doğal bir ortam sağlayacak.


Güncel 16.11.2021 13:48:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı