Mardin’e geri dönme hazırlığındaki ailenin 6 çocuğu hayatını kaybetti

Mardin’e geri dönme hazırlığındaki ailenin 6 çocuğu hayatını kaybetti

Mardin’e geri dönme hazırlığındaki ailenin 6 çocuğu hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkımlara neden olan depremlerde Hatay’da ikamet eden Mardinli 8 kişilik Hasar ailesinin 6 çocuğu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Depremde 6 çocuğunu kaybeden babanın, memleketine geri dönmek için ev bulmak amacıyla Mardin’de bulunduğu öğrenildi.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay’da bulunan Artuklu ilçesine bağlı Kabala Mahallesinden Hasar ailesi, enkaz altında kaldı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları yapan ekipler, enkazda Mehmet (24), Seher (22), Özkan (21), Ahmet (15), Berat (13) ve Miray Hasar (7) cenazelerine ulaşırken anne Selma Hasar yaralı olarak çıkardı. Anne Selma Hasar Adana’ya kaldırılarak tedavi altına alındı.
Depremde 6 çocuğunu kaybeden acılı baba Abdurrahman Hasar’ın depremden 2 gün önce memlekete geri dönmek için Kabala Mahallesinde ev bulmak amacıyla Mardin’e bulunduğu öğrenildi.
Hayatını kaybeden 6 kardeşin cenazeleri Kabala Mahallesi aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.


Yurt Dünya 11.02.2023 16:39:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

2

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

3

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu:

4

Kahramanmaraş'ta "Asrın Felaketinde Gazetecilik Paneli" düzenlendi

5

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 106. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

6

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin Antakya İlçe Başkanlığını ziyaretinde konuştu:

7

Dörtyol Kaymakamı Keklik'ten annesi vefat eden çocuğa doğum günü sürprizi

8

Aksu Belediyesi'nde bağımlılıkla mücadele eğitimi düzenlendi

9

Uluslararası basın, Hatay'da deprem sonrası yapılan çalışmaları inceledi

10

Silifke'de öğrenciler bayrak yürüyüşü yaptı