Marmara Denizi’ndeki müsilaj Karadenizli balıkçıları endişelendiriyor

Marmara Denizi’ndeki müsilaj Karadenizli balıkçıları endişelendiriyor

Marmara Denizi’ndeki müsilaj Karadenizli balıkçıları endişelendiriyor

Balıkların göç yolu üzerinde bulunan Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunu Karadenizli balıkçıları gelecek yıl için endişelendiriyor.
Balıkçılar arasından deniz salyası ya da kaykay adı verilen müsilaj, özellikle gelecek av sezonu için endişeye yol açıyor. Ege Denizi’ni takip ederek Marmara Denizi’nden geçip Karadeniz’de yumurtalayacak olan balıklar için müsilajın engel teşkil edebileceğini ifade eden Giresun’un Piraziz ilçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, bu durumun balıkçılar için büyük bir kayıp olacağını söyledi.
Yıllardır deniz kirliliğine dikkat çekilmesine rağmen önlem alınmadığını belirten Hamsi Arslan, “Yıllardır bu sorunu anlatıyoruz. Önlem alalım diyoruz. Marmara Denizi birçok balık çeşidi için göç güzergahıdır. Bu nedenle sadece bu kirlilikten Marmara Denizi değil, Karadeniz’deki balık çeşitliliğini de etkilemektedir. Özellikle bu aylarda Karadeniz’e havyar bırakmaya gelecek göç balıkları bulunmaktadır. Tecrübemizden yola çıkarak ifade ediyorum ki öyle bir zamana denk geldi ki bu kirlilik palamut, lüfer gibi göç balıklarının Marmara Denizi’nden Karadeniz’e geçiş yaptığı aylarda ortaya çıkması kötü oldu. Bu görüntülerde bizi endişelendiren durumun sonuçlarını olta balıkçılarının avlanmaya başladığı Temmuz ayı sonlarına doğru görmüş olacağız. Ancak bunun dışında sahil kesimlerindeki balık çeşitlerine kirliliğin zarar verdiği aşikârdır. Çünkü kirlenme daha çok sahil kenarlarında görüldüğünden landoz, levrek, kefal, eşkina gibi balıklar sahil kenarlarına havyarlarını bırakmaktadır. Bu kirlilikten derin sulardaki balıklardan daha çok sahildeki balıkların etkilendiği bir gerçektir. Bu yaşanan deniz kirliliği biz balıkçıları gelecek sezon için endişelendirmektedir” dedi.


Güncel 10.06.2021 09:14:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Savunma ve havacılıkta ihracat da hedefler de büyüyor

2

AK Parti Bozyazı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

3

Allianz Türkiye bireysel emeklilikte geniş fon seçenekleri sunuyor

4

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Adana'da kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

6

COP31 iklim kriziyle mücadelede tarım teknolojilerini ön plana çıkaracak

7

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Antalya'da su baskınından etkilenen çiftçileri ziyaretinde konuştu:

8

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Antalya'da KYGM Eğitimciler Kampı'nda konuştu:

9

Ticaret Bakanı Bolat, "5. Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı"nda konuştu:

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Çocuk İyilik Merkezi uzuv kaybı yaşayan 161 depremzedeye umut oldu