Marmaris’te boş arsalar temizleniyor

Marmaris’te boş arsalar temizleniyor

Marmaris’te boş arsalar temizleniyor

Marmaris Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan boş arazi ve arsaların temizlenmesi için çalışma başlattı. Arsa sahiplerine tebligat gönderen belediye, temizlik çalışmalarının yapılması için vatandaşlara 15 gün süre tanıdı.
Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü hem görüntü kirliliği oluşturan hem de halk sağlığını tehdit eden merkezdeki boş arsaların temizlenmesi için arsa sahiplerine tebligatlar yollamaya başladı. Kabahatler Kanunu’nun 262. maddesine dayanarak gönderilen tebligatlarla arsa sahiplerinden çalı ve otlarla dolmuş arsalarını temizlemeleri, öte yandan kullanılmayan eşya, inşaat malzemesi, hurda gibi kötü görüntü oluşturan malzemeleri kaldırmaları istendi. Temizlik çalışmalarının yapılması için vatandaşlara 15 gün süre tanındı.
“Temizlik başladı”
Tebligatları alan duyarlı vatandaşlar söz konusu durumdaki arsalarını temizletmeye başladı. Zabıta yetkilileri vatandaşlardan; çalışmaların ardından daha güzel bir görünüme sahip olan boş arsaların temizliğin kalıcı olması için destek beklediklerini belirtti. Kabahatlar Kanunu’nun 262. maddesinde “boş arsaların ve bina bahçelerinin çevre sağlığına veya şehir estetiğine zarar verecek biçimde kullanılmayan eşyalarla doldurulması veya inşaat malzemesi, hurda gibi çirkin görüntü oluşturacak eşyaların depolama alanı olarak kullanılması yasaktır” deniliyor.


Güncel 15.06.2020 12:09:47 0

İlginizi Çekebilir

1

EY-Parthenon'un Türkiye İnşaat Sektörü Görünümü çalışması yayımlandı

2

Türkiye Kadın Girişimci Akademisi Ordu mezunlarını verdi

3

Adana'da "Ulusötesi Etkileşimlerde Uluslararası Arena Diplomasi Zirvesi" başladı

4

Osmaniye'de yangından etkilenen 45 hektarlık alan 7 bin 500 fidanla yeşertilecek

5

Hatay'da anne adayları doğum korkularını gebe okulundaki eğitimlerle aşıyor

6

Doğu Akdeniz'in derinliklerine inen dalgıçlar canlıların renkli dünyasını görüntüledi

7

SYS Grup Türk savunma sanayisini Baltık bölgesinde temsil edecek

8

Burdur'da 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

9

Türk yazılımcı ve tasarımcılar İstanbul'da ödüllendirildi

10

Adana'da evinde 2 silah, el bombası ve patlayıcı ele geçirilen zanlı tutuklandı