MARMEK’ten bez çanta üretimi

MARMEK’ten bez çanta üretimi

MARMEK’ten bez çanta üretimi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında plastik poşetin kullanımını en az indirmek için bez çanta üretiyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Mardin Meslek Edindirme Merkezi (MARMEK), plastik poşet kullanımını en aza indirgemek amacıyla bez çanta üretimine devam ediyor.
Kursiyerler tarafından kesilen kumaşlar, tekstil atölyesinde dikimi gerçekleştirilerek çanta haline getiriliyor. Daha sonra Mardin’in geleneksel el sanatlarından olan tahta baskısıyla çantaya baskı yapılıyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında üretilen bez poşetler ile verimliliğin artması, geri dönüşüm sayesinde üretim maliyetlerinin azalması, doğal kaynakların tükenmesi sorununun önüne geçilmesi, çevre koruma bilincinin oluşturulması, gelecek kuşaklara aktarılması ve rutin bir davranış haline gelmesi, hava kirliliğinin belirli bir düzeyde önüne geçilmesi gibi pek çok kazanımın gerçekleşmesi bekleniyor.


Güncel 18.02.2021 15:02:45 0
Anahtar Kelimeler: marmek’ten bez çanta üretimi

İlginizi Çekebilir

1

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu:

2

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

3

Bodrum FK-Serikspor maçının ardından

4

Futbol: Trendyol 1. Lig

5

AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da konuştu:

6

Bakan Kacır, Kahramanmaraş'ta "SOGEP" projelerinin imza törenine katıldı

7

Türkiye'nin yeni milli mühimmatı EREN göreve hazırlanıyor

8

Futbol: Trendyol Süper Lig

9

Kumluca'da hortumdan etkilenen çiftçilere plastik sera örtüsü desteği

10

Futbol: Trendyol Süper Lig