Meriç Nehri’nde taşkın alarmı: Köy halkı kayıkla geziyor

Meriç Nehri’nde taşkın alarmı: Köy halkı kayıkla geziyor

Meriç Nehri’nde taşkın alarmı: Köy halkı kayıkla geziyor

Edirne’de Meriç ve Ergene Nehirlerinin birleştiği köylerde birçok tarım arazisi su altında kaldı. Su seviyesinin yükseldiği alanlarda kayıkla gezen köy halkı şaşkınlığını gizleyemedi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ve Bababeski ilçeleriyle, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde son günlerde etkili olan sağanak nedeniyle ilçelerden geçen Ergene Nehri yatağından taşmış ve tarım arazileri su altında kalmıştı. Bulgaristan’da da son günlerde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle kaynağını Bulgaristan’dan alan ve Edirne’den de geçerek Saros Körfezi’ne dökülen Meriç Nehri’nin su seviyesinde de artış yaşanıyor. Ergene Nehri ile Meriç Nehri’nin birleştiği İpsala ilçesinde DSİ. 11. Bölge Müdürlüğü tarafından turuncu alarm verildi.

DSİ’nin İpsala ilçesinde bulunan debi ölçüm istasyonunun verilerine göre, pazartesi günü 356 metreküp/saniye ölçülen debi bugün itibariyle 1210 metreküp/saniyeye yükseldi. Ergene ve Meriç Nehri’nin birleştiği alanda bulunan tarım arazileri su altında kaldı. Su seviyesinin yükseldiği alanlarda kayıkla gezen köy halkı, şaşkınlığını gizleyemedi.


Güncel 1.01.2022 20:51:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depoda 642 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

2

Bakan Bayraktar: Türkiye’nin nükleer serüveninde bu yıl hedefimiz ilk elektriği üretmek

3

Sağlık Bakan Yardımcısı Okumuş, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi'nde konuştu:

4

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kentteki önemli projeleri inceledi

5

Antalya'da dün kaybolan kadın havalimanında bulundu

6

Milli füzeleri prangadan kurtaran motorlar ilgi odağı

7

Şişecam Bulgaristan üretim tesisindeki kaplamalı cam hattı yatırımını tamamladı

8

Mersin'de Toros Yörüklerini Yaşatma Derneği kuruldu

9

Antalya sömestir tatilini hareketli geçirdi

10

Bozyazı'da sigara bırakma polikliniği hizmete girdi