Mersin Kızkalesi'nde turizm hareketliliği sürüyor

Mersin Kızkalesi

Mersin Kızkalesi'nde turizm hareketliliği sürüyor

MERSİN - Mersin'in, Erdemli ilçesinde yer alan Kızkalesi'nde turizm hareketliliği devam ediyor.

Denizi, kumlu plajı ve ekonomik otelleriyle tatil sezonunda çok sayıda turisti ağırlayan Erdemli ilçesindeki, Korykos Antik Kenti'nin parçası olan Kızkalesi sahili, yerli ve yabancı turistleri misafir ediyor.

Hava sıcaklığının 32, deniz suyu sıcaklığının da 29 derece ölçüldüğü ilçede ziyaretçilerden bazıları kumsalda yürüyüş yaptı, bir kısmı da denize girdi.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, gazetecilere, Kızkalesi'nde eylül ayının sonuna gelinmesine rağmen denize girilebildiğini söyledi.

Mersin'de turizm hareketliliğinin devam ettiğini dile getiren Öztop, "Eylül ve ekim ayları dingin, sessiz tatil isteyenler için en ideal dönem. Yabancı turistler ile yurt dışında çalışan gurbetçilerimiz bu iki ayı tercih ediyor. Önümüzdeki ay için ciddi derecede rezervasyonlar aldık." diye konuştu.

Öztop, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılmasının katkılarını görmeye başladıklarını belirterek, sakin bir tatil geçirmek isteyenleri Kızkalesi'ne davet etti.



Yurt Dünya 28.09.2024 19:52:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

2

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi

7

Türk savunma sanayisi 2026 yılında da hız kesmeyecek

8

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

9

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu: