Mersin merkezli 3 ilde DEAŞ operasyonu: 3 gözaltı

Mersin merkezli 3 ilde DEAŞ operasyonu: 3 gözaltı

Mersin merkezli 3 ilde DEAŞ operasyonu: 3 gözaltı

Mersin merkezli Sakarya ve Gaziantep’te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, terör örgütü DEAŞ’a silah ve mühimmat aktarımı yaparak lojistik destek sağladıkları belirlenen Irak uyruklu 3 şüpheli gözaltına alındı.
Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, istihbarat birimlerinin yaptığı çalışmada, DEAŞ silahlı terör örgütü adına, Suriye ve Irak’taki çatışma bölgelerinde silah alım ve satım faaliyetlerini organize ederek örgüt üyelerine silah ve mühimmat aktarımı yapan Irak uyruklu 3 örgüt üyesinin, yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yaparak Mersin, Sakarya ve Gaziantep’e geldikleri belirlendi.
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, adresleri belirlenen şüphelilere yönelik Mersin, Sakarya ve Gaziantep’te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital malzemeye incelenmek üzere el konuldu.
Operasyon ile terör örgütünün silah ve mühimmat işlerini organize eden hücreye büyük bir darbe vurulduğu ifade edilirken, yakalanan şüphelilerle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



Bölgeden 5.03.2021 09:06:00 0
Anahtar Kelimeler: Mersin merkezli operasyonu: gözaltı

İlginizi Çekebilir

1

Pluxee Hediye yeni yıl döneminde kurumsal hediye süreçlerine çözüm sunuyor

2

Seç Market'ten mahalle esnafına yeni iş modeli desteği

3

Adana'da "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" resim sergisi açıldı

4

Kayıp balıkçının KKTC sahilinde bulunan cenazesi Hatay'da defnedildi

5

Osmaniye’de aile hekimlerinden eş zamanlı tepki: Bırakın hekimlik yapalım

6

Mersin'de çalılık alanda çıkıp seraya sıçrayan yangın söndürüldü

7

Akcoat'tan eğitime teknoloji desteği

8

Depremde 8 sporcusunu kaybeden kadın voleybol takımı 2. Lig'de zirveye oynuyor

9

Adana'da 112 personeli sağlık hizmetinde engellere takılmamak için işaret dili öğreniyor

10

Aksu'da coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler tanıtıldı