Mersin Üniversitesi ile Göç İdaresi, göçü kent yararına dönüştürmek için protokol imzaladı

Mersin Üniversitesi ile Göç İdaresi, göçü kent yararına dönüştürmek için protokol imzaladı

Mersin Üniversitesi ile Göç İdaresi, göçü kent yararına dönüştürmek için protokol imzaladı

MERSİN – Mersin Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MERGÖÇ) ile Mersin Valiliği Göç İdaresi arasında, göçün kente etkilerinin araştırılarak, kent yararına politikalar üretilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
Mersin Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, İl Göç İdaresi ile Mersin’de göç ile ilgili bütün konularda kurumlar arası bilgi alışverişi sağlamayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı. MERGÖÇ Müdürü Doç. Dr. Esra Dik ve Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday tarafından imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilecek projelerden elde edilecek bilgiler ışığında, MERGÖÇ’ün uzman akademik ekibi yapacağı kapsamlı araştırma ve analizler ile göçün etkilerini kent yararına dönüştürecek politika önerileri sunacak.
İmzalanan protokol ile “Mersin’de Bulunan Yabancı Girişimcilerin Kent Ekonomisine Katkısı ve Geleceğe Dönük Girişim ve İstihdam Alanlarının Belirlenmesi” adındaki ilk proje ise hayata geçirildi. Törende, projenin yürütücüsü Dr. Nuran Coşkun da yabancı uyrukluların kent ekonomisine olan etkilerini analiz eden çalışmanın ilk bulgularını paylaştı.
Proje ekibinde İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, İl Göç Uzmanı Kemal Doğru, MERGÖÇ Müdürü Doç. Dr. Esra Dik, MERGÖÇ Koordinatörü Kandemir Atçeken, Dr. Nuran Coşkun ve Arş. Gör. Muhammed Erkam Doğru yer alıyor.


Güncel 31.08.2021 10:33:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı