Mersin'de 106 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'a Anneler Günü sürprizi

Mersin

Mersin'de 106 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'a Anneler Günü sürprizi

MERSIN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde, Hz. Hatice Vakfi ve Içisleri Bakanligi tarafindan gerçeklestirilen "Asirlik Çinarlar" projesi kapsaminda, 106 yasindaki Sümerolog Muazzez Ilmiye Çig'a sürpriz Anneler Günü kutlamasi yapildi.

Kaymakam Avni Kula, proje kapsaminda Anneler Günü dolayisila 106 yasindaki Sümerolog Muazzez Ilmiye Çig'i ilçedeki evinde ziyaret etti.

Kula, Anneler Günü'nü kutladigi Çig'a, saglikli ömürler dileyip çiçek sundu.

Çig'in ani defterine düsüncelerini ve dileklerini de yazan Kula, ilçedeki 100 yas ve üzerindeki 10 anneyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Sümerolog Çig da gençlere sik sik kitap okumalari tavsiyesinde bulunarak, "Mustafa Kemal Atatürk olmasaydi bugünleri göremezdik. Onun yolundan hiç ayrilmayacagiz. Gençlere tavsiyem, çok okuyup çalissinlar, bosa vakit geçirmesinler. Ögrendiklerini de baskasina ögretsinler. Ben gençlerimizden ve kadinlarimizdan çok ümitliyim." diye konustu.

Yasamini dolu dolu geçirmeye çalistigini anlatan Çig, "Çok okumaliyiz. Çünkü memleketimizin yükselmeye ihtiyaci var. Yükselme kabiliyetimiz de var." ifadesini kullandi.



Yurt Dünya 10.05.2020 16:38:33 0