MERSIN (AA) - Mersin'in Akdeniz ilçesinde, okul bahçelerine portatif havuzlar koyularak hayata geçirilen yüzme egitimlerine katilan çocuklar, hem yüzme ögreniyor hem de gönüllerince egleniyor.
Akdeniz Belediyesince iki yil önce "Akdeniz'de Yüzme Bilmeyen Kalmasin" çagrisiyla baslatilan proje, bu yil da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda devam ediyor.
Projenin sürdügü iki okuldan biri olan Zeki Sabah ile Suphi Öner Ilkokulu'nun bahçesine kurulan portatif havuzlarda yüzme egitimi alan çocuklar, keyifli vakit geçiriyor.
- "Havuzlari çocuklarin ayaklarina getirdik"
Egitim alan çocuklari ziyaret eden Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, gazetecilere yaptigi açiklamada, geçen yil hayata geçirilen projenin büyük ilgi gördügünü söyledi.
Geçen yil tasimali havuz sistemiyle 5 bin çocugun yüzme keyfi yasadigini anlatan Gültak, egitimini tamamlayip yüzme ögrenen çocuklara sertifika verdiklerini aktardi.
Gültak, projenin bu yil Kovid-19 tedbirleri kapsaminda sürdügünü belirterek, söyle devam etti:
"Havuzlari çocuklarin ayaklarina getirdik. Bu yil tüm dünya Kovid-19 salginiyla karsi karsiya. Gençlik ve Spor Bakanligimizin destekleriyle bu sene 2 havuz açtik. Ögrencilerimiz tasima yoluyla buralara getiriliyor. Bu yil Kovid-19 salgini nedeniyle 7-13 yas arasinda 300 ögrencimiz egitim alabiliyor. Çocuklar çok mutlu, bütün tedbirleri aliyoruz. Çocuklar saat basi havuza aliniyor. En fazla 15 kisi havuza girebiliyor ve sosyal mesafe kuralina uyuluyor. 6 saat hizmet verdikten sonra sterilizasyon islemi yapiliyor. Su ana kadar herhangi bir hastalik söz konusu olmadi. Çocuklar çok mutlu ve tesekkür ediyorlar."
Ilçenin, son yillardaki hizmet atagiyla yenilendigini vurgulayan Gültak, söyle konustu:
"Akdeniz bundan 8 yil önce biber gazlariyla, kavgayla, gürültüyle, tas atmalar gibi birçok olumsuz olaylarla aniliyordu. Artik Akdeniz'de bunlar yok. Akdeniz'de bir degisim ve dönüsüm basladi. Öyle festival ve programlar yapiyoruz ki çevre illerdeki insanlar artik Akdeniz'e geliyor. Gençlik ve Spor Bakanligimizdan aldigimiz hibelerle ilçemize spor tesisleri yapmaya basliyoruz. Ihalelerimiz bitti. Macera parklari yapacagiz. Insanlar eskiden Akdeniz'den kaçmanin yollarini ariyordu. Artik bu güler yüzlülük, baris ve güzel ortamdan dolayi insanlar Akdeniz'e gelmeye çalisiyorlar."
- "Hem egleniyoruz hem yüzmeyi ögreniyoruz"
Egitime katilan çocuklardan 13 yasindaki Eyüp Talha Güldogan, yüzme kursuna katilarak keyifli vakit geçirdigini dile getirdi.
Severek yüzdügünü ifade eden Güldogan, "Burada yüzme becerimi pekistirdim. Bu proje çok güzel olmus. Hem egleniyoruz hem yüzmeyi ögreniyoruz." dedi.
11 yasindaki Merve Halilebe de iki yildir yüzme kursuna katildigini belirterek, egitimlerde gönüllerince eglenip güzel vakit geçirdigini aktardi.
13 yasindaki Mehmet Yildirim ise egitim sayesinde yüzme ögrendigini kaydetti.