Mersin'de deniz kaplumbağalarının yuvalama alanları temizlendi

Mersin

Mersin'de deniz kaplumbağalarının yuvalama alanları temizlendi

MERSIN (AA) - Dogu Akdeniz'in önemli deniz kaplumbagasi yuvalama merkezlerinden Mersin'de, yavrularin mavi sularla bulustugu kumsalda temizlik yapildi.

AK Parti Erdemli Ilçe Baskanliginca baslatilan "Temiz çevre hareketi" etkinligi kapsaminda, deniz kaplumbagalarinin üreme alanlarindan Alata Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü kumsali temizlendi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Deniz Kaplumbagalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, AK Parti Erdemli Ilçe Baskani Serdal Kaya, partililer ve ögrencilerin yer aldigi etkinlikte kumsal temizlendi, yuva çevreleri düzenlendi ve sikisan yavrularin denizle bulusmasi saglandi.

Ergene, gazetecilere, yavru çikis döneminin basladigini belirterek, "Yavru çikis dönemlerinde kumsallarin temiz olmasi çok önemli çünkü yavrular plastik atiklara takilarak telef olabiliyorlar." dedi.

Yuvalarda sikisan yavrularin da kurtarildigini anlatan Ergene, söyle konustu:

"Yuva çikisindan 5 gün sonrasinda yavru eger kendi çikamiyorsa mutlaka yardimci olmak gerekiyor. Yuvayi açip bunlarin içinde sikismis olan yavrulari çikartiyoruz. Alata kumsali caretta caretta ve yesil deniz kaplumbagasi yuvalarina sahip olmasi nedeniyle çok önemli. Yaklasik 3,5 kilometrelik bir kumsal ama yuvalama sayisi oldukça yüksek. Mersin'de 5 üreme alani var. Buralar, Türkiye'deki üreme alanlarinin dörtte birini olusturuyor. Dolayisiyla Mersin kumsallarinin deniz kaplumbagalarina yaptigi katki oldukça yüksek. Buradan yaklasik 150 bin yavruyu denize göndermeyi bekliyoruz."

Serdal Kaya da deniz kaplumbagalarinin yuvalama alanlarinda temizlik yaparak, onlarin denizle bulusmalarina sahitlik ettikleri için mutlu olduklarini belirtti.



Yurt Dünya 28.08.2020 13:14:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da 18 engelli genç temsili askerlik yaptı

2

Burdur'da güvenlik toplantısı yapıldı

3

Adana'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

4

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile OPET arasında "Sillyon Antik Kenti Sponsorluk Protokolü" imzalandı

5

Antalya'da temsili askerlik yapacak engelliler uğurlandı

6

Silifke'de hükümlüler ormancılık faaliyetlerinde görev alacak

7

Kahramanmaraş'ta "Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

8

Belen'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

9

Mersin'de kıyafeti traktör şaftına dolanan kız çocuğu hayatını kaybetti

10

"Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali" 19 Mayıs'ta yapılacak