Mersin'de düzenlenen gençlik festivali "UFEST" sona erdi

Mersin

Mersin'de düzenlenen gençlik festivali "UFEST" sona erdi

MERSİN - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) gençleri kamu kurumları ve sektör temsilcileriyle buluşturma amacıyla organize edilen "UFEST" tamamlandı.

MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi'nde düzenlenen festivalin son gününde konuk olan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde "Türkiye Yüzyılı'nda Ulaştırma Vizyonu" başlıklı konferans verdi.

Boyraz, Bakanlığın yatırımlarını videolar ve slayt eşliğinde gösterip, katılımcıları Türkiye'deki ulaştırma faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

Türkiye'den geçen Kalkınma Yolu, Zengezur Koridoru ve Orta Koridor'un önemini anlatan Boyraz, hava, kara ve demir yolunda hayata geçirilen projelere dikkati çekti.

- "4 saatlik hava yoluyla 67 ülkeye ulaşım sağlanıyor"

Boyraz, Türkiye'nin coğrafi anlamda stratejik bir konumda olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye, bulunduğu coğrafya itibarıyla inanılmaz bir konumda. Bu konumun bize sağladığı fırsatlar, avantajlar var. Aynı zamanda dezavantajlar da elbette ki olacak. Bu fırsatları da en iyi şekilde kullanabilmek, bulunduğumuz coğrafyayı daha değerli hale getirebilmek için ulaşımda altyapıdan üstyapıya kadar inanılmaz yatırımlar yapmak zorundayız. Öyle bir konumda bulunuyoruz ki 3 tarafı denizlerle çevrili, 2 boğazı var. 4 saatlik hava yoluyla 67 ülkeye ulaşım sağlanıyor ve 1,5 milyar nüfusa ulaştığımız bir alandan bahsediyoruz. Dolayısıyla böylesine önemli bir havzada bulunan Türkiye'ye de bizler altyapı ve üstyapıda ulaşımın her kolunda ciddi yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz."

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Boyraz, projeleri ve çalışmaları yakından incelemek isteyen öğrencileri Bakanlığa davet etti.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar da UFEST kapsamında gençlere yönelik çok verimli etkinliklerin gerçekleştirildiğini ifade etti.



Ekonomi 8.05.2025 19:39:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

2

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

3

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

4

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

5

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

6

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

7

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

8

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

9

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda

10

Antalya'da Plancia Magna heykeli açıldı