MERSIN (AA) - Mersin'in Mezitli ilçesinde kurulan tandir evlerinde çalisan kadinlar, yöresel tatlari bulusturduklari ekmekleri satarak gelir elde ediyor.
Mezitli Belediyesince tahsis edilen tandir evlerinde sabah saatlerinde mesaiye baslayan kadinlar, tandir ekmeginin yani sira sac ekmegi, sikma, börek, kahke ve çörek yapiyor.
Gün boyu tandir atesinin basinda çalisan kadinlarin yaptigi ürünler, ilçedeki satis noktalarinda vatandaslara sunuluyor.
Tandir evinde çalisan 2 çocuk annesi 58 yasindaki Elif Demircan, AA muhabirine tandir ekmegi yapmayi mesai arkadaslarindan ögrendigini söyledi.
Elinin hamur islerine yatkin oldugunu ve bunu kazanca dönüstürmeyi hedefledigini aktaran Demircan, "Tandir degil de sikma, börek ve yufka çikaracak bir yerim olsun istiyordum. Ama maalesef imkanlarim el vermedigi için dükkan açamiyordum. Burasi bana bir firsat oldu. Kadinlara böyle bir imkan verildigi için çok minnettarim." diye konustu.