MERSIN (AA) - Kendilerini polis olarak tanitarak Türkiye'ye tatil için gelen 6 kisiyi gasbettikleri öne sürülen 3 süpheliden 2'si tutuklandi, biri ise adli kontrol tedbiriyle serbest birakildi.
Tatil yapmak için geldikleri Mezitli ilçesi Seymenli Mahallesi'nde daire kiralayan Irakli A.M.H.H, L.O.M.M, M.A.M.M. ve A.A.M.M. ile Suriyeli N.M. ve D.R. evlerine gelerek polis yazili kart gösteren ve evde arama yapmak istediklerini belirten 3 kisiye kapiyi açti.
"Evde uyusturucu hap sakliyorsunuz." diyerek tatilci arkadas grubunun üstünü ve odalari aramaya baslayan süpheliler, adreste bulduklari 350 avro, 1750 dolar, 1250 lira, 4 telefon, 2 tablet ve 2 gümüs yüzügü aldiktan sonra kendilerini bekleyen otomobile binerek uzaklasti. Olayin ardindan Il Emniyet Müdürlügüne basvuran 6 arkadas, süphelilerden sikayetçi oldu.
Gasp Büro Amirligince yapilan arastirmalarda plakasi tespit edilen araç takibe alindi. Süphelilerin Akdeniz ilçesindeki Kazanli Mahallesi'nde oldugunu belirleyen ekipler, operasyon düzenledi. Operasyonda, Suriye uyruklu A.A, A.U. ve H.A, kovalamaca sonucu yakalandi.
Gözaltina alinan süpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Zanlilardan A.U. ve H.A. çikarildiklari nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklandi, A.A. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Olaya karistigi belirlenen bir süphelinin daha arandigi bildirildi.
Bu arada, süphelilerin üzerinde çikan 4 telefon, bir tablet, 200 avro, 267 dolar ve 485 lira sahiplerine teslim edildi.