Mersin’de korkutan orman yangını

Mersin’de korkutan orman yangını

Mersin’de korkutan orman yangını

Mersin’in Erdemli ilçesinde ormanlık ve makilik alanda yangın çıktı. Yangın çok sayıda ekibin müdahalesi ile yaklaşık 2,5 saatte kontrol altına alınırken, 10 dönümlük alan ile 2 bahçe zarar gördü.
Yangın, İlçeye bağlı Ayaş Mahallesi Gölet mevkiindeki orman ve makilik alanda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede yayıldı. Bölgeye orman müdürlüğü ile itfaiyeye daire başkanlığına bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Yerleşim yerine yakın olması nedeniyle bölgeye giden 5 itfaiye ve arazöz ekibi iki farklı noktadan alevlere müdahale etti. Yöre sakinlerinin de söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın, rüzgarında etkisini yitirmesiyle yaklaşık 2,5 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında 10 dönümlük alan ile zeytin ve limon ağaçlarının bulunduğu iki bahçe de zarar gördü.
Yangının bahçelere zarar verdiğini belirten Mehmet Seyran, "Bir senenin mahsulleri bu yangınla heder oldu. Zararımız büyük. Allah beterinden saklasın. Çok şükür can kaybı yok, yapacak bir şey yok. Yüze yakın ağacımız zarar gördü. Bu zarar gören ağaçları da keseceğiz, bundan sonra olmaz, kurudu ağaçlarımız"dedi.
Mahalle sakinlerinden Emre Serin ise, "Bize aşağıda yangın var dediler, bizde geldik. İtfaiye ile birlikte girmeye çalmıştık. Söndürme çalışmaları bitmek üzere. Neden çıktığı belli değil. Ama başlangıç noktası göletin diğer tarafı gibi"diye bilgi verdi.


Yurt Dünya 24.09.2021 00:38:02 0
Anahtar Kelimeler: mersin’de korkutan orman yangını

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de Özel Gereksinimli Bireyler Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi

2

Yüksek riskli gebeliklerde perinatoloji takibi önem taşıyor

3

Türk Telekom Prime Kahve Konserleri müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor

4

Türkiye dünyada "elektrikli ticari vasıta" üretiminde de öne çıkıyor

5

Antalya'da tefecilik ve dolandırıcılık operasyonda yakalanan 22 şüpheliden 3'ü tutuklandı

6

Adana'da Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki kaçak yapılar yıkılacak

7

Hatay Havalimanı'nda ikinci pistin yapım çalışması sürüyor

8

Adana'da otobüs şoförü motosiklet sürücüsü kadını darbettiği iddiasıyla gözaltına alındı

9

Alarko ve SKD Türkiye'den sürdürülebilir tarım alanında saha analizi

10

Yapay zeka destekli topraksız serada üretilen çilek 7 ülkeye ihraç edildi