Mersin'de öğrencilerin tasarladığı ürünler sergilendi

Mersin

Mersin'de öğrencilerin tasarladığı ürünler sergilendi

MERSİN - Mersin'in Erdemli ilçesinde üniversite öğrencilerinin yaptığı ürünler sergide buluşturuldu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca açılan geri dönüşüm ve tasarım, ahşap boyama, hediyelik eşya ile kaligrafi kurslarına katılan 70 öğrenci eğitimlerini tamamladı.

Öğrencilerin, çakıl taşı ve kozalakları atıklar malzemelerle harmanlayarak tasarladıkları ürünler, Erdemli Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen sergide beğeniye sunuldu.

Sergide 500 eser yer aldı.

Yurdun müdür yardımcısı Muhammet Demirşen, kurslar sayesinde öğrencilerin el sanatlarıyla tanıştığını belirterek, öğrencilerin moral ve motivasyonlarına katkı sağlamak için benzer çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Ahşap ve geri dönüşüm kursları öğreticisi Meliha Karaoğlan da öğrencilerin, derslerden artakalan zamanlarda zihinlerini dinlendirme fırsatı bulduğunu ifade ederek, "Deniz kenarında topladıkları çakıl taşı, kozalak ve geri dönüşebilecek ne varsa boyayıp, üzerinde çalışıp sanat eserine dönüştürdüler." dedi.



Eğitim 19.05.2024 12:24:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da park halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

2

Hatayspor, 4 futbolcuyu daha transfer etti

3

Adana'da dereye düşen otomobil sürücüsü yaralandı

4

Adana'da işçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı

5

Mersin'de minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 1'i ağır 13 kişi yaralandı

6

Kaş-Demre kara yolunda dolu ulaşımı aksattı

7

Osmaniye’de işçi taşıyan servis minibüsü otoyolda alev alev yandı

8

Alanyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı

9

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

10

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor